O noua lege californiana va permite adolescentilor din acest stat american sa faca sa dispara de pe paginile lor de pe retelele de socializare acele fotografii si comentarii stanjenitoare pe care le-au publicat fara sa se gandeasca prea bine sau dupa o petrecere la care au consumat alcool.

Textul de lege, supranumit "legea-guma", a fost promulgat la inceputul acestei saptamani de guvernatorul statului California, Jerry Brown, si va intra in vigoare pe 1 ianuarie 2015, pentru a lasa suficient de mult timp site-urilor vizate sa se adapteze la noua reglementare, informeaza AFP.

Promotorii acestei legi au dorit sa se asigure astfel ca erorile din tinerete ale internautilor sa nu ii urmareasca pe acestia pentru tot restul vietii, mai ales in ceea ce priveste viata profesionala, in conditiile in care conturile de pe retelele de socializare sunt tot mai mult monitorizate de angajatori, scrie MEDIAFAX.

"Erorile din tinerete ii urmaresc pe autorii lor pentru toata viata, iar amprentele lor digitale ii urmaresc oriunde ar merge", a declarat James Steyer, fondatorul ONG-ului Common Sense Media, un organism favorabil legii, pentru publicatia San Francisco Chronicle.

Textul de lege ofera tinerilor in varsta de pana la 18 ani dreptul de "a retrage sau de a solicita retragerea unui continut sau a unei informatii publicate pe un site sau pe o aplicatie".

Retelele de socializare Twitter si Facebook propun deja aceasta optiune pe site-urile lor.

"Este o protectie revolutionara pentru copiii nostri, care actioneaza adeseori impetuos, postand fotografii si mesaje deplasate, inainte de a se gandi la consecinte", a declarat congresmanul democrat Darrell Steinberg, initiatorul legii.

Legea nu ii protejeaza insa pe tinerii californieni de comentariile sau fotografiile care ii vizeaza si care sunt postate de terti. Totodata, legea nu permite adultilor sa isi stearga aceste erori din tinerete de pe conturile lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.