Presedintele islamist egiptean Mohamed Morsi a avertizat miercuri intr-un discurs televizat ca diviziunile ameninta tara cu "paralizie" si "haos", dupa noi violente grave intre partizanii si opozantii sai in nordul tarii.

"Egiptul se confrunta cu multe provocari. Polarizarea a atins un nivel care ar putea ameninta experienta noastra democratica, sa paralizeze natiunea si sa provoace haos", a declarat Morsi, cu cateva zile inainte de prima aniversare a investiturii sale la 30 iunie pentru care opozitia a chemat la un protest masiv.

Egiptul este profund divizat intre partizanii lui Morsi, care apreciaza ca acesta curata institutiile dupa decenii de coruptie, si detractorii sai care il acuza de concentrarea puterii in mainile Fratiei musulmane.

In discursul sau, presedintele egiptean a promis reforme si a facut apel la dialog, scrie MEDIAFAX.

"Pentru ca revolutia sa isi atinga obiectivele, reforme de fond sunt necesare", a declarat Morsi ca aluzie la revolutia care l-a indepartat de la putere pe presedintele Hosni Mubarak in 2011.

"Noi, egiptenii, suntem capabili sa depasim provocarile (...). Tot ceea ce va cer este sa ne asezam si sa discutam (...) sa vedem partea pozitiva si sa construim pe aceasta si sa rezolvam" problemele, a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.