Premierul britanic David Cameron a anuntat vineri "probe tot mai numeroase" cu privire la utilizarea unor arme chimice de catre regimul sirian, reprezentand, in opinia sa, o escaladare "extrem de grava", de natura sa incurajeze comunitatea internationala sa "faca mai mult".

"Este vorba despre probe limitate, dar am avut si noi probe tot mai numeroase cu privire la utilizarea armelor chimice, probabil de catre regimul (sirian al lui Bashar al-Assad). Acest lucru este extrem de grav, este o crima de razboi, iar noi trebuie sa il luam foarte in serios", a declarat el pentru BBC.

"Eu cred ca ceea ce a spus (presedintele american Barack) Obama este intru totul just, acest lucru trebuie sa constituie o linie rosie care este necesar sa ne indemne sa facem mai mult", a adaugat seful Guvernului britanic, care a precizat totodata ca se opune trimiterii de trupe pe teren.

"Nu vreau acest lucru si nu cred ca acest lucru are sanse sa se repete. Dar cred ca putem sa crestem presiunea asupra regimului, sa cooperam cu partenerii, cu opozitia, pentru a gasi o solutie buna", a subliniat el, scrie MEDIAFAX.

"Am dorit intotdeauna sa fac mai mult", a continuat Cameron. "Problema este cum sa cresti presiunea. In opinia mea, ceea ce este necesar sa se faca, iar noi facem acest lucru in parte, este sa formam aceasta opozitie, sa cooperam cu membrii ei, sa ii antrenam, sa ii consiliem, sa ii ajutam cu scopul sa exercite presiune asupra regimului pentru a-i pune capat", a adaugat premierul britanic.

Statele Unite au recunoscut joi, pentru prima data, ca regimul sirian probabil a utilizat arme chimice, subliniind ca informatiile lor nu sunt suficiente pentru a avea certitudinea ca Damascul a depasit "linia rosie" trasata de Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.