Mii de sustinatori ai opozitiei au invadat, luni seara, strazile din Caracas pentru a protesta fata de proclamarea lui Nicolas Maduro drept presedinte, in urma unor alegeri contestate de adversarul sau Hernique Capriles.

La apelul lui Capriles, care cere o noua numarare a buletinelor de vot, majoritatea manifestantilor au protestat in mai multe cartiere din capitala, unii agitand tigai, alti dand foc cosurilor de gunoi sau pneurilor.

"Suntem aici deoarece ne-au furat votul, au trisat", a declarat Selma Orjuela, o femeie casnica in varsta de 60 de ani. "Fraude, fraude!", striga multimea, arborand drapele venezuelene.

In cateva zone din capitala, politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii. In fata noilor manifestatii convocate pentru marti si miercuri in fata birourilor regionale ale Consiliului National Electoral (CNE), Maduro a reactionat ferm facand apel la mobilizare "in toata tara".

"Cer poporului sa se lupte in pace", a anuntat el de la palatul prezidential Miraflores, calificand drept "capricii burgheze" cererea liderului opozitiei.

Maduro, in varsta de 50 de ani, succesor al presedintelui Hugo Chavez care a decedat la 5 martie, a fost creditat oficial cu 50,75 la suta din voturi, fata de 48,97 la suta Capriles, scrie MEDIAFAX.

Proclamat presedinte in cursul dupa-amiezii, seful statului proaspat ales a promis, cu mana pe inima, sa "mentina in totalitate mostenirea sa pentru apararea saracilor si a independentei", in cadrul unei ceremonii solemne organizate la sediul autoritatii electorale din Caracas.

"Avem un presedinte!" sau "Chavez traieste, lupta continua", a scandat asistenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.