Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a decis să îi taxeze pe aparținătorii si prietenii care vin în vizită la pacienții internați. Astfel, aceștia trebuie să plătească 10 de dacă vor să își vadă apropiații.

Măsura ar fi fost luată pentru a limita intrarea vizitatorilor în spital, reducând astfel riscul de transfer al microbilor, scrie g4media.ro.

Potrivit stiri-neamt.ro, în Hotărârea Comitetului Director al Spitalului din data de 19 aprilie, se specifică faptul că cei 10 lei, taxa de intrare, reprezintă contravaloarea echipamentului de protecție necesar accesului aparținătorilor și vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean, făcându-se la casieria unității sanitare în zilele de luni – vineri în intervalul orar 07:00 – 15:00.

Managerul spitalului: Sunt mulți care vor mai multe vizite

Alexandru Filimon, managerul spitalului, spune că această taxă a fost propusă pentru că în spital intră foarte mulți vizitatori, unii chiar de mai multe ori pe zi.

Eu nu am văzut hotărârea propriu-zisă. Da, s-a discutat despre o taxă, în momentul în care sunt foarte mulți vizitatori care vor să facă vizite repetate, pentru că legea rămasă după pandemie este că se permite o vizită pe pacient. Sunt mulți care vor mai multe vizite.

Mai multe de-atât, ne-am gândit la a menține curățenia pe care cu greu o menținem în Spitalul Județean.

Eu, de când am venit, am tot scos taxe, dar, într-adevăr, de data asta ne-am gândit să introducem această taxă” – a declarat Filimon, pentru sursa citată.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a solicitat anularea acestei taxe.

”Sunt uimit și profund indignat de ideea introducerii taxei de 10 lei pentru vizitatorii care merg la pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Empatizez cu fiecare om care trebuie sa ajungă la patul unui bolnav și nu concep ca pe lângă necazul de a avea pe cineva drag în suferință, să fii nevoit să dai și bani pentru a-l vedea, pentru a-i duce ceva sau pentru a sta de vorbă! Cer conducerii spitalului să anuleze de urgență această decizie si să elimine această taxă percepută de la aparținătorii celor internați! Este nedrept să le iei bani acestor oameni care fac un efort să ajungă la cei dragi, aflați în suferință”, a scris președintele CJ Neamț, pe Facebook.

Citeste si:
Rafila: „Pacienții nu trebuie să ofere beneficii materiale...
Rafila: „Pacienții nu trebuie...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.