Măsura ar fi fost luată pentru a limita intrarea vizitatorilor în spital, reducând astfel riscul de transfer al microbilor, scrie g4media.ro.
Potrivit stiri-neamt.ro, în Hotărârea Comitetului Director al Spitalului din data de 19 aprilie, se specifică faptul că cei 10 lei, taxa de intrare, reprezintă contravaloarea echipamentului de protecție necesar accesului aparținătorilor și vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean, făcându-se la casieria unității sanitare în zilele de luni – vineri în intervalul orar 07:00 – 15:00.
Managerul spitalului: Sunt mulți care vor mai multe vizite
Alexandru Filimon, managerul spitalului, spune că această taxă a fost propusă pentru că în spital intră foarte mulți vizitatori, unii chiar de mai multe ori pe zi.
„Eu nu am văzut hotărârea propriu-zisă. Da, s-a discutat despre o taxă, în momentul în care sunt foarte mulți vizitatori care vor să facă vizite repetate, pentru că legea rămasă după pandemie este că se permite o vizită pe pacient. Sunt mulți care vor mai multe vizite.
Mai multe de-atât, ne-am gândit la a menține curățenia pe care cu greu o menținem în Spitalul Județean.
Eu, de când am venit, am tot scos taxe, dar, într-adevăr, de data asta ne-am gândit să introducem această taxă” – a declarat Filimon, pentru sursa citată.
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a solicitat anularea acestei taxe.
”Sunt uimit și profund indignat de ideea introducerii taxei de 10 lei pentru vizitatorii care merg la pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Empatizez cu fiecare om care trebuie sa ajungă la patul unui bolnav și nu concep ca pe lângă necazul de a avea pe cineva drag în suferință, să fii nevoit să dai și bani pentru a-l vedea, pentru a-i duce ceva sau pentru a sta de vorbă! Cer conducerii spitalului să anuleze de urgență această decizie si să elimine această taxă percepută de la aparținătorii celor internați! Este nedrept să le iei bani acestor oameni care fac un efort să ajungă la cei dragi, aflați în suferință”, a scris președintele CJ Neamț, pe Facebook.
Citeste si:Rafila: „Pacienții nu trebuie să ofere beneficii materiale...
![]()
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Cocorico, la târgurile de Crăciun din București. Ce preparate găsim la...
Sursa: retail.ro
-
Exim Banca Românească reduce dobânda la creditul de nevoi personale
Sursa: futurebanking.ro
-
Bucuria de a dărui, mai mare decât bucuria de a primi
Sursa: garbo.ro
-
Fuste Chic: Cheia unor ținute spectaculoase în sezonul rece
Sursa: kudika.ro
-
Aplicație de dating, dar pentru joburi. Cofondator nPloy: „Chiar dacă te...
Sursa: wall-street.ro