Toată lumea împodobește bradul pentru sărbătorile de iarnă, însă puțini îi știu adevărata semnificație. Copiii sunt cei mai entuziasmați de pomul de Crăciun, pe care îl ornamentează cu jucării, bomboane, ghirlande.

O tradiție importantă asociată sărbătorii Crăciunului o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun. Bradul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie. Un înger sau o stea poate fi pusă în vârful pomului, reprezentând îngerii sau steaua de la Betleem.

De ce se împodobește bradul de Crăciun

Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul. Bradul este considerat un arbore sfânt pentru că vârful său se îndreaptă spre înaltul cerului dumnezeiesc, iar ramurile sale rămân permanent verzi, amintind de viaţa veşnică. În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.

În perioada de dinainte de Crăciun, bradul de Crăciun era împodobit, atunci, cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la globulețele de sticlă, beteală, bomboane de ciocolată, instalațiile luminoase și altele. Există, de asemenea, obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se așeze o stea. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinirea dorințelor.

Când se scoate bradul de Crăciun din casă

Împodobirea bradului în prezent este o tradiție, casele și chiar instituțiile publice având câte un brad împodobit. Bradul este scos din casă în anul ce urmează, în jurul datei de 6 ianuarie, când se sărbătorește Boboteaza. În zilele noastre, împodobirea pomului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite datini atât în mediul urban cât și în mediul rural, menționează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Decembrie 2020 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.