Telefoanele mobile ne-ar putea ajuta în depistarea infectării cu noul coronavirus, chiar dacă prezentăm simptome sau nu. Cercetătorii de la Universitatea MIT au descoperit că tusea unui purtător de SARS-COV-2 diferă cu mult de o tuse normală.

Deși diferențele nu sunt sezizabile pentru urechea umană, inteligența artificială poate stabili cine este bolnav și cine nu prin analiza înregistrărilor cu oameni care tușesc.

Cercetătorii au făcut un experiment în care au invitat mai multe persoane să se înregistreze în timp ce tușesc și să încarce rezultatul pe un site web. Acestea au fost apoi analizate de un super computer care a identificat cu o precizie de 98.5 la sută pe cei care erau infectați cu SARS-COV2 și pe absolut toți cei asimptomatici.

Universitatea vrea ca pe baza acestui studiu să dezvolte o aplicație gratuită pentru telefoane mobile.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2020 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.