Suprafața Pământului este acoperită în proporție de 71% de apă, iar în oceane se regăsește aproximativ 95% din toată apa de pe planeta noastră.
Oceanele acoperă cel mai lung lanț muntos de pe planetă și “podurile” antice pe care le-au traversat oamenii pentru a traversa continentele.
În 2008, NASA a creat o simulare în care demonstra cum ar arăta Pământul dacă ar seca oceanele. Clipul a fost realizat de fizicianul și animatorul Horace Mitchell.
Câțiva ani mai târziu, cercetatorul planetar James O’Donoghue de la Agenția de Explorare Aerospatiala din Japonia a editat video-ul pentru a oferit mai multe detalii despre momentul în care trei cincimi din suprafața planetei e dezvăluită.
Primele forme masive de relief care vor apărea atunci când oceanele încep să sece vor fi marginile subacvatice ale continentelor. Acestea includ și “podurile” pe care oamenii din trecut le-au folosit pentru a migra de pe un continent pe altul.
Atunci când apa scade cu 2.000-3.000 metri, va deveni vizibil și cel mai lung lanț muntos de pe planetă, ce are o lungime de 60.000 km și se află în proporție de 90% sub apă.

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Sneaker Industry: cum transformi pasiunea într-o industrie pentru împătimiți
Sursa: start-up.ro
-
Fiecare dintre noi suntem la volanul propriei vieți!
Sursa: garbo.ro
-
Simtel Team construiește centrale fotovoltaice pentru un nou client
Sursa: green.start-up.ro
-
România, pe primul loc în topul producătorilor de nuci din UE
Sursa: retail.ro
-
Revolut lansează Pay Later. Va ajunge și în România
Sursa: futurebanking.ro
-
NATO ar putea avea o forță de reacție de aproape 240.000 de oameni, pentru a...
Sursa: wall-street.ro
-
Testul darurilor sacre: Ce cadou iti va oferi Universul?
Sursa: kudika.ro