Gigi Becali se confrunta cu noi acuzatii de spalare de bani, de data aceasta fiind vorba despre o tranzactie cu un teren din urma cu 13 ani.

Gigi Becali a fost audiat marti la Directia Nationala Anticoruptie impreuna cu nepotul sau Vasile Geambazi.

"Eu sunt acuzat ca am primit bani de la Vasi Geambazi si ca banii de la Vasi la mine, si de la mine la Vasi. Atat! Altceva nimic, nicio infractiune, nimic", a spus latifundiarul, explicand ca este acuzat de spalare de bani, conform stiririleprotv.ro.

"Bai, suntem in post, da? Voi credeti ca dracii stau? Ei nu le convine cand vad biserica, rugaciune. Aia nu le convine! Si atunci ce fac? Actioneaza. Cum sa actioneze? Fericiti cand va vor ocari si va vor prigoni pe voi. Pai, da, prigoana. Asta nu-i prigoana? Prigoana unde poate sa fie? Decat la familiile crestine. Si unde? Unde-i rugaciunea, unde-i biserica, acolo-i prigoana. Dar eu ma bucur, ca daca n-ar veni prigoana inseamna ca nu sunt demn de Hristos", a mai spus Gigi Becali.

Anuntul DNA

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus extinderea urmaririi penale fata de doua persoane, oameni de afaceri, pentru savarsirea infractiunilor de spalare a banilor, fapte presupus a fi savarsite in perioada 2014-2019.

Anterior, in aceeasi cauza, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un evaluator desemnat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P), pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave.

In Ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Evaluatorul desemnat de A.N.R.P. ar fi intocmit un raport de evaluare cu incalcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat in apropiere de mun. Bucuresti, care facea obiectul unui dosar de despagubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, suma reprezentand un folos necuvenit in beneficiul celor doi oameni de afaceri.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Cunoscand ca despagubirea a fost stabilita in urma supraevaluarii frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea si dreptul de dispozitie asupra despagubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate si reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operatiuni bancare, in perioada 2014-2019, in scopul separarii si ascunderii sumei de originea ilicita. Acestia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasa pentru capitalizarea unor societati comerciale si ar fi dobandit o parte importanta a sumei prin retrageri de numerar.

Celor trei persoane li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala de suspect, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Alte date nu pot fi comunicate in acest moment, deoarece le sunt incidente dispozitiile art. 12 alin 1 litera e) din Legea 544/2001", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.