Politistii au demarat o ancheta in cazul unei tinere de 21 de ani, din orasul Ticleni, decedata in urma unei operatii de cezariana care i-a fost efectuata la Spitalul din Targu Carbunesti, a informat, joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj, Victor Tuhasu.

Alexandra Ionela Corbescu, 21 de ani, din orasul Ticleni, judetul Gorj, a nascut prin cezariana, miercuri, in jurul orei 11.00, la Spitalul de Urgenta Targu-Carbunesti, iar starea sa de sanatate s-a inrautatit in jurul orei 15.00, intrand in stop cardio-respirator.

A fost marti la spital, la doctorita Roibu, trebuia sa se duca la control, doctorita nu a fost acolo si nu a raspuns la telefon. A mers joi, iar dansa i-a spus ca o baga direct in operatie. Trebuia sa nasca pe 26-27 octombrie. A operat-o, a iesit bine, copilul sanatos, cam o ora a fost constienta, nu a avut nicio problema, apoi a intrat in stop cardio-respirator si i s-a oprit inima, la spitalul din Targu-Carbunesti. Noi am plecat pana acasa cand era bine, sa luam haine si ne-a sunat sora ei ca ii e rau, ca nu putea sa mai vorbeasca. La 15.00 am fost acolo si nu ne-au lasat sa intram, au zis sa asteptam doctorul”, a declarat, corespondentului Mediafax, Alexandru Ionut Claudiu, cumnatul tinerei care a decedat.

In urma cu patru ani, Alexandra a suferit o alta cezariana tot la spitalul din Carbunesti dar cu un alt medic.

Familia a sunat la 112 pentru a cere un elicopter

Familia fetei a decis sa sune la 112 si sa ceara un elicopter care sa o duca la Craiova, vazand ca aceasta nu-si revine si nimeni nu comunica. I s-a spus ca trebuie sa sune doctorul de la spital si sa ceara elicopter. Doctorul a sunat si i s-a spus ca nu are unde sa aterizeze elicopterul, „stadionul fiind peste drum de spital”.

"Apoi au spus ca este prea tarziu, ca este noapte si in jurul 18.00 au sunat la Targu-Jiu sa trimita ambulanta. A fost transportata la Craiova. Era ca si moarta, o tineau aparatele. Am plecat cu masina personala la Craiova, au bagat-o in sala de operatie, dupa o ora si jumatate au iesit si ne-au spus ca a facut din nou stop cardio-respirator si ca incearca sa resusciteze. Dupa zece minute a iesit si ne-a spus ca a decedat. Avea un copil de patru ani si acesta este al doilea, amandoi nascuti prin cezariana. Medicii spun ca baiatul este bine. Acuzam medicii de malpraxis, suntem revoltati si pentru ce s-a intamplat in timpul operatiei si ca nu au vrut sa o transfere la Craiova. Facem plangere impotriva medicilor", a mai declarat cumnatul tinerei.

Citeste si:
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă un ten fără riduri....
Cum reușește Ilinca Vandici...

Medic: Orice interventie chirurgicala are aceste riscuri

Directorul spitalului din Targu-Carbunesti, Constantin Tarziu, spune ca nicio interventie chirurgicala nu este lipsita de riscuri.

"Orice interventie chirugicala are aceste riscuri, din pacate. Cam acelasi lucru s-a intamplat si la Andreea Balan, si intr-o maternitate cu nume, dar nu conteaza unde te operezi, conteaza ce vrea Dumnezeu cu tine in final. Cred ca echipa formata a resuscitat-o timp de 50 de minute. Cand corpul si-a reluat activitatea, au stabilizat-o, au intubat-o si au trimis-o la Spitalul Universitar din Craiova. Nu putea fi trimisa in acele moment, daca nu era stabilizata", a spus directorul.

Politistii au intocmit dosar penal in acest caz

"Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit faptul ca tinerei i-a fost efectuata, miercuri, o interventie chirurgicala, la spitalul din Targu Carbunesti, unde a nascut un baietel. La scurt timp, tanara a suferit modificari ale starii de sanatate, fiind transportata, cu o ambulanta, la spitalul din municipiul Craiova, unde a decedat. S-a luat masura transportarii cadavrului la IML Craiova in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului", a spus Victor Tuhasu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj.

Citeste si:
Andreea Tonciu, desființată de fani din cauza pozelor editate în...
Andreea Tonciu, desființată...

El a adaugat ca in cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.