Stefan Mandachi, suceveanul care a construit singurul metru de autostrada din Moldova, sustine ca a decis sa inchida un restaurant pentru ca nu gasea angajati.

"Am decis sa inchid un restaurant A la carte' pentru ca NU AM CU CINE SA LUCREZ. Capitulez! Refuz sa-mi bat joc de mine si sa fiu sado-maso continuand in conditiile generate de catre Stat (si acceptate tacit de noi, fricosii).

Trebuie sa fii Superman ca sa initiezi sau sa dezvolti o afacere cu un bazin gol de salariati! Efectiv inotam intr-o piscina fara apa. Nu mai ai cu cine lucra intr-un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect si amenintator.

Statul nu te lasa sa-ti platesti decent un salariat. Iti spune irevocabil si nenegociabil: NU!
Daca vreau sa-mi platesc cu 5000 lei un angajat (si am multi cu salarii mult mai mari), voi plati contributii si taxe in valoare de 72% !!! #SAPTEJDOILASUTA! In total pentru un salariu net de 5000 lei, angajatorul plateste 8740 lei.

Sistemul pe care Statul ni-l pune la dispozitie pentru a face afaceri este microbian: te momeste catre minciuni, coruptie si evaziune.

Forta de munca abila si profesionista a migrat, iar ceea ce a ramas in Romania sunt in general necalificati, care sunt constienti de pozitia lor de putere si profita de contextul CREAT DE CATRE STAT ca sa manipuleze si sa conditioneze pe angajator. Prefer sa nu ma mai cert cu bucatari incompetenti si mofturosi a caror genetica si comportament le-a CONSRUIT TOT STATUL. Angajatul iresponsabil este creatia Statului roman.

Mandachi: Nu mai exista angajati!

Situatia fortei de munca este o CALAMITATE: nu mai exista angajati! Gata, stop! Cineva trebuie sa faca ceva, daca nu DEMISIA! Lucratorii au fost alungati din tara, prigoniti de Statul nemernic! Oamenii de afaceri sunt morcoviti, dar la felul in care merg lucrurile astazi, intr-un an se vor desfiinta zeci de mii de afaceri. Si dupa ce patronasii vor pleca la munca in Spania si Anglia, o sa regrete ca au tacut cand puteau sa vorbeasca.

Citeste si:
Modificări în Codul Muncii. Când nu pot fi concediați angajații
Modificări în Codul Muncii....

Notiunea de om de afaceri isi schimba definitia. Nu te mai poti focusa pe viziune, leadership sau dezvoltare. Trebuie sa tremuri sa nu fuga angajatii. E o condamnare vizibila la NEDEZVOLTARE. Nu mai ai energie pe care sa o dedici extinderii, dezvoltarii si capitalizarii. Tot focusul se pierde pe retentia de personal. In cel mai bun caz esti un Terorizat de afaceri, nu om de afaceri.

Si daca tot sunt tare-n clanta, iata si o solutie: Statule, dar de ce nu renunti la 30% din cei 72% cu care ne jecmanesti la data si ora fixa in fiecare luna pe 25? De ce ne buzunaresti, ciorditorule? Renunta la 30% din taxe iar mai apoi ne obligi sa-i dam salariatului ca sa nu mai plece in Anglia, Germania si Spania! Nu ni-i dai noua, ca deh, noi suntem hoti, dar da-i salariatului! Pentru ca oricum tu HABAR NU AI ce sa faci cu ei si-i cheltui dupa ureche! Ai dovedit ca esti analfabet in a investi banii in economie si in a retine salariatii in tara, pentru ca suntem primii dupa Siria la migratie. PRIMII DUPA SIRIA, nebunule!

Citeste si:
VIDEO Scandal în Parlament la debarcarea lui Cîțu. Florin Roman a...
VIDEO Scandal în Parlament la...

Sau ar mai fi o a doua solutie, de rezerva... Imagineaza-ti Statule, cum ar fi daca mai multe milioane ca mine, nu ti-am mai plati taxele (ca nu avem de unde, sa zicem). Asa... preventiv. Vreo 3 luni...", a scris Mandachi pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.