Dupa ce consiliul local din Roma a actualizat legislatia care reglementeaza comportamentul in public in oras, noi interdictii vor fi impuse atat turistilor, cat si localnicilor, informeaza wantedinrome.com.

Noile reguli incearca sa reduca comportamentul considerat inadecvat in oras:

1. Interzicerea permanenta ca oamenii sa mai umble pe strazile Romei imbracati in centurioni sau gladiatori;

2. Se impun sanctiuni mari si pentru cei care sar in fantanile istorice ale orasului si pana acum nu erau putini cei care apelau la acest "truc" pentru a se racori vara.

3. Introducerea asa-numitei daspo sau interzicerea temporara a persoanelor sa se intoarca in zona in care au comis o infractiune. Perioada de interdictie ar putea fi de la 48 de ore la 60 de zile, noteaza ziare.com.

4. Se interzice comertul stradal in jurul monumentelor istorice.

5. Persoanele in stare de ebrietate nu mai au voie sa mearga cu mijloacele de transport in comun, fiind, de asemenea, interzis si cantatul si tramvaie, metrou sau autobuze.

6. Se interzice consumul de alcool in aer liber.

7. Se interzice mancatul neglijent in preajma monumentelor istorice.

8. Se interzice lipirea de afise pe proprietatile orasului.

9. Se interzice aruncarea tigarilor pe jos.

10. Oamenii nu mai au voie sa umble la bustul gol pe strazile orasului.

11. Turistii nu mai au voie cu trolere pe scarile istorice ale orasului.

12. Se interzice si obiceiul practicat de localnici de de a intinde rufele la vedere pe franghii prinse intre doua cladiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.