Instagram, o retea de socializare foarte populara in randul tinerilor, a luat decizia de a interzice fotografiile ce prezinta rani autoprovocate, pentru a lupta astfel impotriva automutilarii si a sinuciderilor, au anuntat joi reprezentantii acestei platforme online care este detinuta de compania Facebook, informeaza AFP.

Recent, "am descoperit ca, referitor la chestiunea automutilarii si a suicidului, nu suntem suficient de bine pregatiti si ca ar trebui sa facem mai mult pentru a asigura siguranta utilizatorilor de Instagram", au declarat reprezentantii retelei de socializare intr-un comunicat publicat pe blogul oficial al acesteia, potrivit Agerpres.

Instagram, care interzice deja orice continut ce incurajeaza sau promoveaza suicidul si automutilarea, va interzice si va retrage de pe site-ul sau "imaginile violente explicite cu scene de automutilare, precum si taieturile" autoprovocate.

Cat despre fotografiile mai putin dure si mai putin asociate cu automutilarea - precum cicatricele, de exemplu -, acestea vor nu vor mai aparea in rezultatele cautarilor online si nu vor fi recomandate de algoritmii utilizati de Instagram. Reprezentantii companiei spun ca au inceput sa colaboreze in aceasta privinta cu o serie de experti din domeniul sanatatii mintale. Acest tip de continut mai putin explicit "nu va fi complet suprimat, caci nu dorim sa stigmatizam sau sa izolam persoanele care pot fi deprimate si care pot sa publice continuturi legate de actele de automutilare, pentru a solicita ajutor", a adaugat filiala companiei Facebook.

Twitter si Google incearca in permanenta sa limiteze continuturile problematice de pe platforme

Reprezentantii Instagram, o retea de partajare de fotografii, care are peste 1 miliard de utilizatori pe plan mondial, reflecteaza, de asemenea, la adoptarea altor masuri, precum estomparea anumitor imagini pentru ca acestea sa nu fie imediat vizibile.

Potrivit BBC, noua decizie a fost luata dupa ce tatal unei tinere britanice de 14 ani, care s-a sinucis in 2017, a acuzat Instagram ca are o parte de vina in acea drama.

Adolescenta, potrivit tatalui ei, ar fi consultat multe continuturi online asociate sinuciderii si automutilarii.

Creata sub forma unei simple platforme de partajare de fotografii, Instagram a fost cumparata de Facebook in 2012 si a devenit de-a lungul anilor care au urmat o retea de socializare independenta, pe care utilizatorii dialogheaza intre ei prin intermediul comentariilor publicate sub imaginile afisate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.