O femeie de 21 de ani a murit asfixiata intr-o casa dintr-o regiune izolata din extremitatea vestica a Nepalului in timp ce respecta o veche traditie hindusa de izolare a femeilor aflate la menstruatie, a indicat luni politia, citata de DPA.

Femeia, aflata in a patra zi a ciclului menstrual, aprinsese un foc pentru a se incalzi in interiorul unei case din satul Purbichauki, a declarat Lala Bahadur Dhami, politistul sef din districtul Doti.

"Se pare ca a murit asfixiata dupa ce a aprins focul. Vom afla mai multe dupa efectuarea autopsiei", a indicat el.

Incidentul a avut loc saptamana trecuta, la trei saptamani dupa ce o alta femeie si cei doi copii ai sai au murit in conditii similare, in timp ce femeia respecta aceeasi practica, in districtul Bajura.

Dhami a precizat ca in acest ultim caz, tanara s-a dus la coliba unde sunt izolate femeile aflate la menstruatie insa, gasind-o plina, s-a decis sa isi petreaca noaptea la parterul unei case abandonate, de langa propia locuinta, scrie Agerpres.

Victima locuia impreuna cu soacra sa cat timp sotul era plecat la lucru in Malaezia, a indicat politistul.

Practica izolarii femeilor aflate la menstruatie este respectata in mai multe districte din vestul Nepalului. Ea obliga femeile sa se retraga in grajduri sau in colibe special amenajate pentru femeile aflate la menstruatie si le interzice acestora sa atinga oameni, vite, fructe sau legume.

Guvernul a interzis aceasta practica in august 2017, insa ea persista in randul familiile hinduse patriarhale care considera ca femeile la menstruatie sunt impure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.