„La noi, toata lumea a fost acuzata (...). Dosarele instrumentate la DNA pe coruptie, cred ca 90% sunt pe abuz in serviciu, care este considerata ca o infractiune conexa coruptiei. Altii nici macar nu sunt acuzati direct ei pentru abuz in serviciu, ci participare indirecta la abuz in serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat Romania intr-un exemplu pe care eu il deplang, adica Romania a devenit, cu ajutorul DNA, tara cea mai corupta din Europa, prin numarul de cazuri de coruptie raportate, ca noi raportam si aia isi imagineaza toate grozaviile”, a spus Calin Popescu Tariceanu intr-o conferinta sustinuta alaturi de noul senator ALDE Marius Nicoara si de deputatul Steluta Cataniciu, presedintele ALDE Cluj, potrivit Agerpres.
In context, el a explicat de ce au fost modificate codurile penale.
„Codurile penale si codurile de procedura penala, in loc sa fi fost supuse, la momentul adoptarii, unui proces de dezbatere in parlament, ele eu fost create in birouri sau laborator de un grup de specialisti (...) Si au fost adoptate nu pe repede inainte, ci pur si simplu prin ordonanta de urgenta. In ultimii ani, am vazut facute intr-adevar de specialisti, practicieni ai dreptului, adica judecatori, profesori universitari, o serie de comentarii critice la adresa acestor coduri. Mai mult decat atat, noi am vazut ca aceste coduri au permis abuzurile care s-au petrecut in ultimii ani, ai Justitiei. Un exemplu mai facil care imi vine la indemana este cel al abuzului in serviciu. Dupa cum stiti, abuzul in serviciu nici macar nu este incriminat in alte tari din Europa”, a completat presedintele ALDE.
La intrarea in sediul ALDE Cluj, precum si la iesire, Calin Popescu Tariceanu, senatorul Marius Nicoara si ceilalti lideri ai formatiunii au fost intampinati de un grup de circa zece protestatari care au scandat, printre altele, 'Rusine, rusine sa va fie', 'Hotii', 'Justitie, nu coruptie', 'Demisia'.
De asemenea, protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum 'Cluj, toti in strada pentru Justitie', 'ALDE a mai castigat inca un penal', 'Legi pentru cetateni! Nu pentru politicieni'.
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Ce fac românii cu telefoanele, laptopurile și calculatoarele vechi?...
Sursa: wall-street.ro
-
Furnizorul Diviodent îi aduce în România pe italienii de la PROMIS, cu...
Sursa: retail.ro