Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, la Cluj, ca, prin numarul mare de cazuri instrumentate de DNA, in special pentru abuz in serviciu, Romania a ajuns sa fie considerata tara cea mai corupta din Europa.

La noi, toata lumea a fost acuzata (...). Dosarele instrumentate la DNA pe coruptie, cred ca 90% sunt pe abuz in serviciu, care este considerata ca o infractiune conexa coruptiei. Altii nici macar nu sunt acuzati direct ei pentru abuz in serviciu, ci participare indirecta la abuz in serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat Romania intr-un exemplu pe care eu il deplang, adica Romania a devenit, cu ajutorul DNA, tara cea mai corupta din Europa, prin numarul de cazuri de coruptie raportate, ca noi raportam si aia isi imagineaza toate grozaviile”, a spus Calin Popescu Tariceanu intr-o conferinta sustinuta alaturi de noul senator ALDE Marius Nicoara si de deputatul Steluta Cataniciu, presedintele ALDE Cluj, potrivit Agerpres.

In context, el a explicat de ce au fost modificate codurile penale.

Codurile penale si codurile de procedura penala, in loc sa fi fost supuse, la momentul adoptarii, unui proces de dezbatere in parlament, ele eu fost create in birouri sau laborator de un grup de specialisti (...) Si au fost adoptate nu pe repede inainte, ci pur si simplu prin ordonanta de urgenta. In ultimii ani, am vazut facute intr-adevar de specialisti, practicieni ai dreptului, adica judecatori, profesori universitari, o serie de comentarii critice la adresa acestor coduri. Mai mult decat atat, noi am vazut ca aceste coduri au permis abuzurile care s-au petrecut in ultimii ani, ai Justitiei. Un exemplu mai facil care imi vine la indemana este cel al abuzului in serviciu. Dupa cum stiti, abuzul in serviciu nici macar nu este incriminat in alte tari din Europa”, a completat presedintele ALDE.

La intrarea in sediul ALDE Cluj, precum si la iesire, Calin Popescu Tariceanu, senatorul Marius Nicoara si ceilalti lideri ai formatiunii au fost intampinati de un grup de circa zece protestatari care au scandat, printre altele, 'Rusine, rusine sa va fie', 'Hotii', 'Justitie, nu coruptie', 'Demisia'.

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum 'Cluj, toti in strada pentru Justitie', 'ALDE a mai castigat inca un penal', 'Legi pentru cetateni! Nu pentru politicieni'.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.