Un copil in varsta de 7 ani din Kentucky invata din nou sa mearga dupa ce a dormit timp de 11 zile. Baiatul s-a trezit cu probleme neurologice grave. 

Mama copilului spune ca acesta a avut un comportament normal pana a mers la culcare, dupa ce a participat la nunta unchiului sau. "Am incercat sa il trezesc, dar adormea la loc mereu. Deschidea ochii, dar nu parea sa fie constient", a declarat mama lui Wyatt Shaw, potrivit Digi24.ro.

Medicii cred ca micutul a intrat intr-un somn profund, iar cand s-a trezit, avea mobilitatea redusa. In prezent, baiatul incearca sa isi recapete puterea. El nu poate nici sa mearga, nici sa vorbeasca, insa mama lui spune ca face progrese in fiecare zi.

Initial, medicii au crezut ca micutul Wyatt Shaw avea un virus sau o bacterie in corp, dar rezultatele analizelor au aratat ca nu este vorba despre asa ceva. In consecinta, doctorii i-au administrat medicamente care, in mod obisnuit, sunt folosite pentru a trata pacientii cu convulsii, intrucat activitatea sa cerebrala indica prezenta unor "scurtcircuite" intre neuroni.

Inca nu a fost stabilita cauza somnului care a durat 11 zile, iar medicii nu ii pot oferi mamei siguranta ca acest episod nu se va repeta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.