Secretul se afla in sutele de compusi organici volatili din care sunt alcatuite paginile cartilor. De-a lungul timpului, compusii se descompun, eliberand substante chimice in aer, scrie iflscience.com.
In egala masura, si cartile noi au un miros specific. Notele de aluna sunt redate de benzaldehide, in timp ce notele de vanilie sunt produse de vanilina, sugereaza Compound Chemistry.
De asemenea, mirosul dulceag provine de la toluen, etil benzen si 2-etil hexanol, scrie descopera.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Uneori prieteniile încheiate dor mai tare decât despărțirile romantice
Sursa: garbo.ro
-
Cum arăta Denise Rifai la începutul carierei sale în televiziune. Vedeta este...
Sursa: kudika.ro