Este destul de clar ca oamenii si-au lasat o amprenta de nesters asupra mediului inconjurator, insa acest impact asupra planetei ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru omenire.

In urma unui nou studiu, in cadrul caruia o echipa internationala de cercetarori au analizat studiile arheologice realizate pe parcursul a 30 de ani, s-a ajuns la conluzia ca impactul omenirii asupra planetei nu a fost declansat de schimbarile din tehnologie sau modificarile sociale din timpul Revolutiei Industriale, ci, efectele au inceput sa apara in urma cu mii de ani, mai precis la sfarsitul Epocii Pleistocenului, scrie sciencealert.com.

Oamenii de stiinta sustin ca dezvoltarea agriculturii inca din Epoca Neolitica a avut "un impact deosebit de puternic asupra distributiei speciilor", iar colonizarea insulelor a determinat ca ecosistemele din aceste zone sa se diferentieze de cele continentale, noteaza descopera.ro.

"Dovezile arheologice sunt deosebit de importante pentru a intelege efectele profunde provocate de activitatea umana asupra mediului inconjurator", spune Nicole Boivin, cercetator in cadrul Universitatii Oxford si Institutului Max Planck din Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.