Arhitectii au gasit o modalitate revolutionara de a raspandi verdeata in marile urbe, si anume o "gradina cibernetica" care functioneaza in mod autonom si poate gasi resurse proprii, scrie Descopera.

Proiectul se numeste "Hortcum machina, B ” si a fost creat de William Victor Camilleri in parteneriat cu Danilo Sampaio de la Scoala de Arhitectura Bartlett de la University College din Londra.

Dispozitivul modern foloseste o serie de senzori de monitorizare electro-fiziologica a plantei, care, practic, ii confera o forma primitiva de "inteligenta", scrie MEDIAFAX.

"Nucleul sau are 12 module de gradina, fiecare dintre acestea contine specii native britanice orientate spre exterior care se pot extinde in forma liniara. Aceast mod de actionare permite structurii sa devina mobila prin deplasarea centrului de gravitate. Inteligenta dispozitivului consta in detectia electro-fiziologica a starii individuale a plantelor, in controalele si luarea deciziilor in ce priveste orientarea structurii si in mobilitatea acestuia", au declarat membrii echipei.

Cu alte cuvinte, gradina se poate rostogoli pana cand senzorii electro-chimici nu descopera un mediu ideal pentru supravietuirea plantelor, noteaza Descopera.

"In viitorul apropiat vom avea tot mai dezvoltat contextul de autoturisme si vehicule fara sofer, forme autonome de zbor si alte forme de robotica inteligenta cu care vom construi un habitat comun. Hortum machina B este un cyber-gradinar urban", afirma membrii echipei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.