Cercetatorii americani au analizat datele a mai mult de 1900 de persoane pe termen lung, acestia descoperind ca orele lungi petrecute la birou ar putea creste riscul de aparitie a evenimentelor asociate cu bolile cardiovasculare, scrie CSID.

Specialistii au descoperit ca 43% dintre persoanele analizate au fost diagnosticate cu probleme asociate bolilor cardiovasculare precum angina pectorala (durere in piept), boala arteriala coronariana, infarct miocardic, atacuri de cord sau hipertensiune arteriala, scrie MEDIAFAX.

Printre angajatii care lucreaza opt ore, riscul a crescut cu 1% pentru fiecare ora lucrata in plus pe saptamana timp de 10 ani sau mai mult.

Pentru persoanele care lucreaza 46 de ore pe saptamana, orele suplimentare de munca cresc riscul bolilor cardiovasculare si mai mult. In comparatie cu persoanele care lucreaza 45 de ore pe saptamana timp de 10 ani sau mai mult, riscul unei boli cardiovasculare creste cu 16% printre cei care lucreaza 55 de ore pe saptamana si este cu 35% mai mare pentru persoanele care lucreaza 60 de ore pe saptamana, potrivit CSID.

Observatiile cercetatorilor nu se aplica si la angajatii part-time, potrivit studiului publicat in Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Cercetatorii nu au dovedit ca ar exista o relatie de tip cauza si efect intre orele lungi la biroul si riscul crescut de boli cardiovasculare.

"Studiul ofera informatii specifice referitoare la orele lungi de lucru si un risc crescut de boli cardiovasculare, o baza pentru eforturile de preventie ale acestor afectiuni care ar trebui sa se concentreze pe modul in care este inteles programul de lucru", atrage atentia autorul studiului Sadie Conway, de la Centrul de Stiinta a Sanatatii apartinand Universitatii din Texas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.