Specialistii din cadrul Brain Preservation Foundation (BPF) au lansat o competitie de proiecte, menite sa-i determine pe cercetatori sa vina cu propuneri privind prezervarea functiilor creierului uman pe o perioada foarte mare de timp, castigatorul urmand sa primeasca 100.000 de dolari.

Cercetatorii din domeniul stiintelor neurologice incearca sa gaseasca noi metode prin intermediul carora sa poata conserva creierul uman, pentru a-l repune in functiune ulterior. In acest scop, specialistii din cadrul BPF au lansat un concurs, al carui castigator va fi recompensat cu 100.000 de dolari, informeaza Descopera.

Fundatia le propune oamenilor de stiinta sa inceapa cu teste realizate pe animale, care pot fi adaptate mai apoi in cazul subiectilor umani. La finalul acestor analize, competitorii vor trebui sa demonstreze ca au dezvoltat o tehnica chirurgicala eficienta, prin intermediul careia creierul uman poate fi conservat pe o perioada de cel putin 100 de ani.

Conditiile principale pe care le pun organizatorii se refera la faptul ca participantii trebuie sa foloseasca pentru studiile lor tehnica de imagistica microscopica disponibila in momentul de fata, iar, prin rezultatele pe care le obtin, sa demonstreze ca procesele neuronale de la nivelul materialului studiat nu au fost alterate, scrie MEDIAFAX.

Pana acum, doar doi cercetatori s-au inscris in competitie: Shawn Mikula (Institutul pentru Cercetari Medicale din Heidelberg, Germania) si compania americana specializata in cercetari de criobiologie, 21st Century Medicine. Mikula s-a prezentat la concurs cu o metoda de tratare chimica a creierelor soarecilor. Pe de alta parte, americanii au venit cu o tehnica de prezervare criogenica a creierului, care consta in infuzarea unui agent chimic fixativ in celulele cerebrale, care previne formarea ghetii din timpul procesului de criogenizare. Compania spera ca metoda va putea fi folosita in cazul creierelor iepurilor.

"Sunt sigur ca, in viitor, transferul de informatii de la nivelul materiei noastre cenusii va fi disponibil pe cale virtuala. Mai mult decat atat, functiile organismului nostru vor putea fi transpuse in tesuturi realizate integral din material sintetic. Acest lucru se va intampla de-abia dupa cateva sute de ani. Mai mult ca sigur ca, pana atunci, cei mai multi dintre noi nu vor mai exista", a declarat Ken Hayworth, presedintele Brain Preservation Foundation.

Citeste si:
Cum s-a schimbat iubirea în ultimii 100 de ani?
Cum s-a schimbat iubirea în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.