Bunicii noştri au trăit un fel de iubire; părinţii noştri – un altul. Noi – ceva cu totul diferit. Trei epoci distincte, cu bucuriile şi provocările specifice. Cum s-au schimbat relaţiile dintre oameni în ultimii 100 de ani? Se poate observa simplu: la teatru.

Teatrul Elisabeta prezintă la final de săptămână trei comedii scrise în trei epoci diferite, care au un subiect comun: relaţia dintre un El şi o Ea.

Cum iubeau bunicii noştri? „O căsnicie liniştită” (23 octombrie) prezintă povestea lui Elyot (Silviu Biriş) şi a Amandei (Corina Dănilă) în perioada interbelică. Cele două personaje au de ales între a reaprinde focul dragostei dintre ei sau a rămâne căsătoriţi cu actualii soţi. O comedie clasică, interpretată cu eleganţa specifică – o călătorie într-un timp romantic, profund, dar şi extrem de comic.

Cum iubeau părinţii noştri? „Tanţa şi Costel” (22 octombrie) au devenit proverbiali. Cel mai cunoscut cuplu autohton din perioada comunistă prinde viaţă în interpretarea actorilor Lucian Ghimişi şi Irina Noapteş. Întâlnirile la alimentară, în gară sau la spital sunt presărate cu certuri – aşa cum te cerţi când iubeşti pe cineva. Oricine va rezona cel puţin cu una dintre scenele care alcătuiesc acest spectacol memorabil.

Cum iubim noi? „Despre dragoste, cu ură” (21 octombrie) este o comedie ce abordează lipsa de comunicare cu care se confruntă multe cupluri în ziua de azi, şi arată consecinţele unei relaţii în care adevărul şi înţelegerea sunt înlocuite cu minciuni şi trădări.

Cele trei comedii alcătuiesc o adevărată călătorie în timp, în care spectatorul poate vedea cum a evoluat iubirea de la o generaţie la alta – şi poate învăţa să iubească mai mult.

Biletele sunt disponibile pe www.TeatrulElisabeta.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.