Un inventator american vrea sa lanseze pe piata, in anul 2017, o gama de papusi gonflabile inzestrate cu inteligenta artificiala, care vor fi capabile sa vorbeasca si sa comunice cu utilizatorii, informeaza dailymail.co.uk.

Noul proiect, denumit "Realbotix", va consta in dezvoltarea unor papusi inteligente care vor putea sa gandeasca singure si sa comunice intr-o maniera realista cu posesorii lor. "Realbotix" este un proiect al inventatorului Matt McMullen, creatorul gamei "Real Dolls", care include papusi din silicon in marime naturala ce au devenit extrem de populare in aceasta industrie, scrie MEDIAFAX.

McMullen spune ca a vandut peste 5.000 de papusi de cand a lansat acea gama, in 1996, cu preturi cuprinse intre 5.000 de dolari si 10.000 de dolari. In cadrul noului sau proiect, inventatorul american se va concentra pe dezvoltarea unor papusi speciale, ce vor avea implantate la nivelul capului o serie de dispozitive din domeniul inteligentei artificiale, care le vor permite sa vorbeasca si sa clipeasca. Potrivit unui articol publicat in The New York Times, Matt McMullen spera sa inzestreze noile papusi cu aplicatii mobile care le vor ajuta sa functioneze ca un fel de "asistente virtuale" pentru posesorii lor.

Diverse dispozitive de realitate virtuala vor putea fi utilizate separat sau impreuna cu papusile gonflabile din noua gama. Ele vor fi create pe baza modelelor din gama "Real Doll", carora le vor fi adaugate "programe individuale de personalitate". Intr-o inregistrare video publicata pe site-ul The New York Times, una dintre aceste papusi, denumita "Harmony", se descrie ca un "prototip dintr-un tip nou si foarte interesant de insotitor pentru adulti".

Planurile de lansare a noii game de papusi gonflabile au fost anuntate la scurt timp dupa proiectia in cinematografe a filmului "Ex Machina", de Alex Garland, care exploreaza relatia dintre o femeie-robot denumita Ava si un tanar programator, Caleb. Matt McMullen spune ca noile papusi din gama "Realbotix" vor costa in jur de 10.000 de dolari si vor fi disponibile pe piata incepand din 2017.

Citeste si:
GoTech World, cea mai mare expo-conferință a industriei IT din...
GoTech World, cea mai mare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.