O tulpina modificata genetic a virusului care cauzeaza herpes a generat rezultate promitatoare in tratarea cancerului de piele, potrivit unui studiu realizat recent de o echipa internationala de oameni de stiinta, informeaza bbc.com.

Aceasta tulpina modificata a virusului nu este daunatoare pentru celulele sanatoase din organism, insa, atunci cand este injectata in tumori, reuseste sa se multiplice si sa elibereze anumite substante care lupta eficient impotriva cancerului. Potrivit rezultatelor acestui studiu clinic, publicat in Journal of Clinical Oncology, noua terapie are potentialul de a prelungi cu mai multi ani speranta de viata a pacientilor diagnosticati cu melanom. Tratamentul nu a fost deocamdata omologat.

Terapii autoimune similare impotriva melanomului sunt deja disponibile in Statele Unite si in Europa, insa autorii acestui studiu considera ca noul tratament, denumit T-Vec, ar putea deveni in viitorul apropiat o terapie suplimentara extrem de folositoare. T-Vec reprezinta, de asemenea, primul tratament contra melanomului care utilizeaza un virus. Testele preliminare au fost efectuate pe un esantion alcatuit din 436 de pacienti din 64 de centre medicale din Statele Unite, Marea Britanie, Canada si Africa de Sud care erau diagnosticati cu melanom inoperabil, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit cercetatorului Kevin Harrington, profesor la Institute of Cancer Research din Londra, coordonatorul sectiunii britanice a acestui studiu, tulpina modificata genetic a virusului care cauzeaza herpes s-a dovedit a fi extrem de eficienta impotriva cancerului de piele, intrucat actioneaza pe doua cai impotriva tumorilor: T-Vec distruge in mod direct celulele canceroase si semnalizeaza si conduce celulele sistemului imunitar impotriva celulelor canceroase.

La inceputul acestui an, un medicament folosit in imunoterapie, pembrolizumab, a devenit primul tratament aprobat printr-o procedura urgentata in Marea Britanie pentru pacientii cu melanom in stare avansata, in urma unei decizii a guvernului britanic. Melanomul ocupa locul al saselea in topul celor mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie si ucide peste 2.000 de persoane in aceasta tara in fiecare an. Arsurile de la nivelul pielii, cauzate de actiunea daunatoare a razelor ultraviolete, sporesc riscul de aparitie a acestui tip de cancer.

Citeste si:
Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea...
Hacker român extrădat în SUA...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.