O renumita companie de produse cosmetice s-a asociat cu o firma specializata in biotehnologie, Organovo, pentru a utiliza in etapa de testare a produselor sale fragmente de piele umana care vor fi produse cu ajutorul unei imprimante 3D.

Numele start up-ului Organovo a aparut deja in presa internationala dupa ce a anuntat recent ca poate sa obtina un ficat uman in laborator, cu ajutorul unei imprimante 3D. Aceasta va fi insa prima sa colaborare din domeniul industriei cosmetice si va fi realizata in parteneriat cu grupului L'Oréal.

L'Oréal cultiva in prezent fragmente de piele umana, pe baza unor tesuturi donate de pacientii care suporta operatii estetice. Grupul francez produce peste 100.000 de mostre de piele umana (cu suprafete de 0,5 centimetri patrati) in fiecare an, grupate in noua varietati de toate varstele si rasele, scrie MEDIAFAX.

Intr-un comunicat de presa, in care a explicat avantajele oferite de pielea umana obtinuta prin printare 3D, grupul L'Oréal a declarat: "Parteneriatul nostru aduce nu doar un plus de noutate in domeniul metodelor in vitro de evaluare a sigurantei si performantei produselor cosmetice, ci si un plus de potential, pentru ca domeniul tehnologiei si al cercetarii este nelimitat".

Grupul cosmetic nu a precizat data la care aceste mostre de piele umana vor fi disponibile, limitandu-se sa spuna ca proiectul se afla "intr-un stadiu incipient de cercetare".

Wake Forest Institute for Regenerative Medicine este compania care a deschis calea in domeniul organelor crescute in laborator si obtinute cu ajutorul unor imprimante 3D. Tehnica folosita vizeaza cresterea unor celule umane pe o serie de matrite din hidrogel cu rol de sustinere. Organele obtinute in laborator sunt plasate intr-un recipient de mici dimensiuni si conectate intre ele cu un inlocuitor sangvin care mentine in viata celulele componente. Compania Organovo foloseste o metoda usor diferita, ce permite asamblarea directa a tesuturilor printate 3D fara a mai fi nevoie de o matrita cu rol de sustinere.

Organovo este una dintre primele companii din lume care propune spre comercializare organe umane obtinute cu ajutorul imprimantelor 3D.

Citeste si:
5 leziuni comune ale pielii - cum le identifici și ce semnificație au
5 leziuni comune ale pielii -...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.