Un tigru siberian de 13 ani si cantarind 200 de kilograme, de la Gradina Zoologica din Galati, care intrase intr-o depresie grava dupa ce a ramas fara partenera si isi musca coada pana la sange, si-a revenit complet cu ajutorul a doi soricei care ii tin de urat in cusca si care i-au devenit prieteni

La Gradina Zoologica din Galati se afla un tigru siberian, in varsta de 13 ani, cantarind aproximativ 200 de kilograme, pe nume Sandokan, care, de cand si-a pierdut partenera, in urma cu doua luni, a intrat intr-o depresie severa, ce l-a facut sa se automutileze, muscandu-si coada pana la sange, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De curand, la sugestia cuiva, tigrului i-au fost adusi in cusca doi soricei de laborator, care i-au devenit cei mai buni prieteni si l-au scapat de depresie. "Tigrul are in jur de 13 ani, iar in captivitate varsta medie de viata este de 14 ani, deci este foarte batran si asta i-a si generat, probabil, o stare psihica si mai proasta dupa ce i-a murit partenera in urma unor afectiuni renale, tot pe fondul varstei inaintate. In ianuarie, i-am pus soriceii in cusca, pentru ca avea un comportament prin care isi lingea coada, iar apoi si-o musca pana la sange. Nu am dorit sa ii aplicam solutii injectabile cu pusca cu tranchilizante ca sa nu-l chinuim fizic si mai mult. Si atunci am incercat varianta aceasta cu soriceii. Acum s-a vindecat, nu-si mai musca coada, mananca, este normal, doar ca sta cu soriceii acolo", a declarat Madalin Serban, directorul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii, institutie care administreaza Gradina Zoologica si care se afla in subordinea Consiliului Judetului.

Despre faptul ca la Gradina Zoologica s-a legat o astfel de prietenie stransa intre tigrul siberian si cei doi soricei a aflat si presedintele Consiliului Judetului Galati, Nicolae Bacalabasa, cunoscut ca un mare iubitor de animale. "Cineva a avut ideea cu soriceii si sunt cei mai buni prieteni ai tigrului, dorm pe coada lui. Mi se pare o forma de manifestare a convietuirii de care omenirea a cam uitat ca exista”, a declarat, contactat telefonic, Nicolae Bacalbasa.

Deocamdata, Gradina Zoologica situata in Padurea Garboavele, la circa 20 de kilometri de municipiul Galati, nu poate fi vizitata deoarece cu patru ani in urma Consiliul Judetului a demarat un amplu proiect de modernizare a parcului Zoo, care a fost inchis, ulterior stabilindu-se ca este nevoie si de un nou gard de imprejmuire care a fost intre timp terminat. La ora actuala, rebuie obtinute autorizatii de la Garda de Mediu si Directia Sanitar-Veterinara pentru ca Gradina Zoologica sa fie deschisa publicului, lucru care s-ar putea intampla incepand din luna iunie, potriviti conducerii Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.