Un studiu realizat de curand indeamna persoanele care tin cure de slabire sa o aleaga pe cea mai usor de urmat datorita faptului ca rezultatele sunt similara daca indicatiile lor sunt respectate.

Toate curele de slabire au rezultate similare si functioneaza daca indicatiile lor sunt respectate, afirma autorii unui studiu canadian, care incurajeaza persoanele aflate la regim sa aleaga pur si simplu dieta care li se pare cel mai usor de urmat, informeaza bbc.co.uk, citat de MEDIAFAX.

Studiul, publicat in Journal of the American Medical Association, a analizat datele oferite de 48 de cercetari stiintifice diferite. Autorii acestui studiu canadian au ajuns la concluzia ca respectarea unei diete este mai importanta decat dieta in sine. Expertii in obezitate spun ca toate dietele reduc numarul de calorii pana la niveluri similare, fapt care ar putea explica rezultatele studiului. Dietele devin celebre si se demodeaza cu regularitate, iar in epoca actuala se discuta foarte mult despre beneficiile generate de dietele sarace in carbohidrati si cele sarace in grasimi.

Cercetatorii de la Universitatea McMaster din provincia canadiana Ontario si cei de la Hospital for Sick Children Research Institute din Toronto au analizat date medicale provenind de la 7.286 persoane obeze si supraponderale. Persoanele in cauza tineau diete precum Atkins, South Beach, Zone, Biggest Loser, Jenny Craig Nutrisystem, Volumetrics, Weight Watchers, Ornish si Rosemary Conley.

Diferentele intre diete sunt mici

Studiul a aratat ca, dupa 12 luni, persoanele care urmau diete sarace in carbohidrati si diete sarace in lipide slabeau in medie 7,3 kilograme. La mijlocul intervalului, adica dupa sase luni, cele din primul grup slabisera doar cu putin mai mult decat voluntarii din grupul al doilea. "Diferentele (dintre diete) sunt mici si nu par a fi importante pentru oamenii care vor sa slabeasca. Studiul nostru ar trebui sa ii asigure inca o data pe medici si pe obezi ca nu este nevoie de o abordare speciala pentru a tine dieta, pentru ca multe diete diferite par sa duca la beneficii similare generate de pierderile in greutate. Pacientii pot sa aleaga, dintre cele asociate cu cea mai mare pierdere in greutate, dieta care le ofera cele mai mici provocari in privinta respectarii acelui regim", spun autorii studiului.
Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

Totusi, studiul nu a tinut cont de un spectru mai larg de probleme medicale, precum concentratia de colesterol, care poate sa varieze in functie de dieta. Susan Jebb, profesor la Universitatea Oxford si consilier guvernamental in privinta obezitatii, spune ca dietele sunt mai asemanatoare decat par la prima vedere si recomanda reducerea numarului de calorii la 1.500 pe zi, respectarea orarului meselor si evitarea biscuitilor, a prajiturilor si a ciocolatei. Oamenii ar trebui astfel sa isi ajusteze dietele la stilurile lor de viata, afirma cercetatoarea britanica.

Din acest motiv, vegetarienii au mai multe probleme cu dietele bogate in proteine si sarace in carbohidrati, iar persoanele care locuiesc singure considera mai usoare dietele lichide (in locul meselor) decat acelea care trebuie sa gateasca pentru familiile lor.

Citeste si:
Top 5 zodii care mănâncă mult și nu se îngrașă
Top 5 zodii care mănâncă mult...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.