Elevii norvegieni au rezolvat aproape 5 milioane de ecuatii de algebra intr-un concurs desfasurat timp de o saptamana, folosind o aplicatie creata pentru popularizarea matematicii in randul copiilor din aceasta tara, ale caror rezultate scolare au inceput sa scada in statisticile internationale.

Elevii norvegieni doreau sa doboare precedentul record de 400.000 de ecuatii, stabilit de elevii americani din Washington folosind aplicatia Dragonbox, informeaza Reuters. Acel record a cazut dupa doar trei ore, au precizat organizatorii evenimentului.

"A fost o experienta uluitoare pentru noi", a spus Jean Baptiste Huynh, cofondator al aplicatiei Dragonbox, dupa aceasta competitie care s-a incheiat miercuri."Nimeni nu a facut vreodata asa ceva, la scala unei tari intregi", a mai spus acesta, potrivit MEDIAFAX.

"Partea cea mai buna consta in faptul ca actiunea poate fi facuta la scara nationala. Speram sa lansam un eveniment similar in Statele Unite si in Brazilia in decurs de un an. Iar apoi vrem sa mergem la scara globala cu aceste evenimente", a adaugat el.

Elevii norvegieni au ocupat locul al 30-lea in clasamentul PISA (Programme for International Student Assessment) din 2012 - o scadere considerabila fata de locul al 21-lea ocupat cu trei ani inainte. Elevii americani au coborat pe locul al 36-lea de pe locul al 31-lea.

Aplicatia Dragonbox doreste sa redefineasca limbajul matematic pentru jocuri video si sa transforme procesul de invatare intr-o serie de jocuri create pentru elevii din scoala generala si liceu. Jean Baptiste Huynh, care a renuntat la o slujba bine platita in calitate de manager al unui fond de investitii pentru a preda elevilor, intentioneaza sa lanseze un joc de geometrie inainte de vara acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.