Autoritatea suedeza pentru Securitate Alimentara a anuntat marti intr-un comunicat ca a gasit o concentratie "extrem de ridicata" de arsenic, potential mortala, intr-o planta medicinala chineza.

Substanta toxica este prezenta in cantitate mare intr-un produs numit Niu-Huang Chieh-tu-pien, care, potrivit unor vanzatori specializati in medicina traditionala chineza, trateaza o multitudine de afectiuni, de la dureri de dinti la infectii cutanate etc.

Produsul este comercializat, de asemenea, sub doua nume indiene, ca Divya Kaishore Guggul si Chandraprabha Vati.

"Doza recomandata ofera zilnic o cantitate de arsenic anorganic care, in cel mai rau scenariu, reprezinta jumatate din doza cea mai slaba ce poate provoca moartea", a declarat un toxicolog al Autoritatii pentru Securitate Alimentara, Leif Busk.

"Prin urmare, cel care o consuma poate fi foarte grav afectat. Este destul de infricosator ca exista intreprinderi care vand aceste substante extrem de periculoase pentru sanatate", a adaugat toxicologul suedez, scrie MEDIAFAX.

Produsul a fost descoperit in "aceasta vara", la Stockholm, unde a fost retras de pe piata, dar nu este exclus faptul ca se vinde in continuare in alte orase. De asemenea, produsul poate fi cumparat pe Internet. Suedia a anuntat ca a sesizat sistemul de alerta rapida pentru alimente al Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.