Oamenii ar putea dezvolta oase flexibile, tentacule si chiar o piele care isi schimba culoarea, pe masura ce specia umana evolueaza, pentru a tine pasul cu modificarea accelerata a mediului in care traieste, afirma un om de stiinta britanic.

Neurocercetatorul britanic Dean Burnett spune ca specia umana ar putea sa dezvolte o serie de caracteristici fizice suprarealiste pentru a face fata provocarilor din mediul modern in care traieste. Printre sugestiile sale bizare se afla o piele care isi schimba culoarea, care ii va ajuta pe oameni sa se camufleze sau sa iasa in evidenta, dar si tentacule, care sa ii ajute pe oameni sa foloseasca mai bine computerele.

Ideile neurocercetatorului Dean Burnett au fost facute publice dupa ce un om de stiinta de la Universitatea Sheffield a "prezis" ca oamenii din viitor vor dezvolta ciocuri si dinti regenerabili.

Dean Burnett a alcatuit astfel o lista de caracteristici fizice pe care oamenii ar putea sa le dezvolte in viitor. Acestea includ tentacule, piele care isi schimba culoarea, schelet flexibil si auz selectiv. Savantul britanic noteaza totusi, cu umor, ca procesul evolutiv se desfasoara intr-o perioada foarte indelungata si, deci, niciunul dintre cititorii sai din zilele noastre nu va trai pentru a vedea daca predictiile sale se vor dovedi adevarate sau false. Inspirandu-se de la cameleon, oamenii ar putea dezvolta capacitatea de a-si schimba, in mod voluntar, culoarea pielii, afirma savantul britanic, al carui studiu a fost prezentat pe blogul publicatiei The Guardian.

Acest lucru s-ar putea intampla daca oamenii vor dezvolta cromatofori - celule care contin pigmenti si substante cu rol reflectorizant, existente in pielea unor reptile - sau chiar daca vor folosi tehnologia, spunand insa ca, indiferent de solutia adoptata, oamenii vor avea numeroase beneficii de pe urma acestui detaliu evolutiv. Dean Burnett spune totodata ca omul detine deja capacitatea de a-si concentra auzul doar pe anumite conversatii si zgomote, insa urechea umana nu detine deocamdata un mecanism fizic pentru aceasta abilitate.

El crede ca, in timp, auzul selectiv ar putea deveni mai important - poate pentru a filtra zgomotul tot mai mare facut de retelele de socializare si alte surse de informatii difuzate in continuu.

"In loc sa isi abata atentia catre stimuli mai relevanti, oamenii ar putea sa isi dezvolte capacitatea de a «ignora» voluntar lucrurile pe care nu doresc sa le auda, asa cum isi inchid ochii pentru a bloca imaginile neplacute", a precizat cercetatorul britanic.

Citeste si:
Cîțu: Uniunea Europeană este un proiect în continuă evoluție pe...
Cîțu: Uniunea Europeană este...

Desi aceasta functie ar putea genera mai putina informatie pentru oameni, Dean Burnett crede ca oamenii din viitor ar putea fi astfel mai putin stresati, mai putin furiosi si ar putea avea vieti mai indelungate si mai fericite.

Dupa parerea sa, pentru ca oamenii sa foloseasca tastaturile si ecranele tactile pentru a comunica mai usor cu computerele, rasa umana ar putea dezvolta maini cu un grad mai mare de dexteritate, care sa fie capabile sa execute miscari mai precise, dar mai putin rigide, care sa le permita sa utilizeze tastaturile cu o mai mare rapiditate.

Oamenii ar putea astfel sa dezvolte "tentacule, ca anemonele de mare", a spus cercetatorul britanic. Tentaculele ar putea avea nenumarate avantaje de ordin practic, ele putand fi folosite ca un criteriu pentru selectarea partenerilor sexuali, dar si ca metoda alternativa pentru preludiul erotic. Specia umana ar putea, totodata, sa se inzestreze cu mai multe cartilagii in corp, precum rechinii, fapt care ar avea multe beneficii, inclusiv cel al unor nasteri mai usoare, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un vultur cu cap alb, salvat din tentaculele unei caracatite/ VIDEO
Un vultur cu cap alb, salvat...

Pe masura ce lumea devine un mediu tot mai sigur pentru cei mai multi dintre noi, oamenii vor avea nevoie mai putin de oase rigide si inflexibile care ajuta trupul sa reziste la un impact puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.