Un sutien nepotrivit ca marime se poate dovedi extrem de periculos pentru femei, avertizeaza expertii in sanatate, pentru ca poate declansa diverse afectiuni care aparent nu au nicio legatura intre ele, precum iritatii, dureri de cap, sindromul intestinului iritabil, tendinita.

Estimarile arata ca pana la 80 la suta dintre femei poarta sutiene care nu au marimea potrivita, motivul principal fiind ca au tendinta sa subaprecieze latimea spatelui si in acelasi timp sa supraestimeze dimensiunea cupei, scrie Daily Mail.

"Femeile vin la mine la clinica in mod regulat cu probleme ca umeri rotunjiti, spatele cocosat, indigestie din cauza diafragmei si boli pulmonare restrictive, urme de la bretele si semne pe umeri: toate indicii ale purtarii unui sutien nepotrivit", povesteste Lorna Mills, chiroterapeut in Oldham, Marea Britanie.

Potrivit acesteia, una dintre cele mai mari probleme este ca femeile poarta de obicei sutiene care au cupele prea mari. Astfel, bretelele sunt de asemenea prea mari, asa ca sunt stranse in mod constant, ceea ce duce la aplecarea spatelui si a gatului, modificand forma coloanei vertebrale si creand tensiune si disconfort, scrie mediafax.

"In multe cazuri am putut face legatura intre plangerile femeilor privind durerile de spate si gat si sutienele nepotrivite care nu numai ca ofera foarte putina sau zero sustinere, dar cauzeaza si probleme vizibile in postura, ce rezulta in durere si tensiun", a spus si Richard Moore, consultant in osteopatie si terapeut din Nottingham.

"Sutienele traditionale sunt adesea prea stranse in jurul coastelor, creand un punct de pivot la mijlocul spatelui, impartindu-l in doua zone mai mici care nu functioneaza la fel de eficient", a mai spus Moore, adaugand ca lipsa de sustinere din fata poate sa deformeze si partea de jos a spatelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.