Cercetatorii danezi au facut o descoperire importanta privind cauza producerii migrenelor, ceea ce ar putea constitui un pas vital in gasirea unui tratament eficient.

Se crede de mult timp ca migrenele puternice sunt cauzate de o marire a arterelor din partea exterioara a craniului. Insa, acum, cercetatorii danezi sugereaza ca ar putea exista o alta cauza a durerilor de cap: fibrele nervoase din jurul vaselor de sange devin foarte sensibile, scrie Daily Mail.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat RMN-urile efectuate unor femei sanatoase, dar care sufereau de migrene, examinandu-le arterele in timpul atacurilor, scrie MEDIAFAX.

Contrar a ceea ce se credea, vasele de sange din partea exterioara a craniului nu se dilata in timpul aparitiei migrenelor, in timp ce cele din partea interioara s-au marit foarte putin in zona in care a aparut durerea.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca durerile de cap sunt provocate de faptul ca fibrele nervoase din jurul vaselor de sange devin foarte sensibile.

"Descoperirea noastra este foarte importanta pentru a intelege acest fenomen si pentru cei care vor efectua studii viitoare. In acelasi timp, putem sa-i asiguram pe cei care se tem ca vasele lor de sange s-ar putea rupe in timpul unor migrene ca nu se va intampla asta", a declarat unul dintre autorii studiului, Faisal Mohammad Amin, de la Centrul de cercetare al Spitalului Glostrup din Danemarca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.