Cu putin noroc si cu un buget initial suficient, iti poti deschide un salon de coafura. Desi piata de infrumusetare este destul de aglomerata de numarul mare de jucatori, o idee ingenioasa te poate diferentia de concurenta.

Nu este nevoie sa fii as in afaceri pentru a avea curajul sa pui pe picioare o afacere de acest tip, mai ales ca poti invata din experienta celor care ti-au luat-o inainte. Cum deschizi un salon de coafura in 6 etape? Iata!

1. Alege modelul de business
Inainte de toate, e esential sa te decizi ce model de business vei adopta. Poate fi vorba despre un salon construit de la zero, de unul achizitionat de-a gata sau de deschiderea unei francize. De asemenea, inca de la inceput trebuie sa stii care este specificul salonului si ce cuprinde gama de servicii. Te vei limita doar la servicii de hairstyling pentru femei sau vei dori sa incluzi si servicii de frizerie? Totodata, daca ai in plan sa oferi si servicii adiacente, precum cele de manichiura, pedichiura, epilat etc, va fi necesar sa iei in calcul costurile aferente.

2. Selecteaza partenerii
Nu vei putea pune pe picioare o afacere profitabila de unul singur, daca nu colaborezi cu partenerii potriviti. Orice antreprenor care si-a deschis un salon de coafura de succes datoreaza o parte din reusita sa furnizorilor. Sigur ca iti revine nu doar responsabilitatea de a-ti selecta partenerii, dar si de a obtine cele mai bune deal-uri. Analizeaza cu atentie distribuitorii de produse cosmetice pentru saloanele de hairstyling, precum si pe cei care furnizeaza echipamentele necesarii dotarii unei astfel de afaceri. E important sa stii de la inceput “cu cine ai de-a face!”

3. Alege locatia
Rata de succes a unui business de aceasta natura tine foarte mult de alegerea unei locatii “cu vad”. Daca potentialii clienti te vad si afla despre tine, este deja un pas foarte important pe care-l faci spre atingerea succesului. Asadar, indiferent de deciziile pe care le-ai luat in prima etapa descrisa in acest articol, asigura-te ca nu vei da gres cu selectarea locatiei!

4. Creaza planul de afacere
Dupa ce ai conturat profilul business-ului pe care urmeaza sa-l deschizi, poti trece la crearea planului de afacere. Foarte multi dintre antreprenorii subestimeaza impactul pe care acest instrument il are asupra succesului afacerilor lor. Planul de afacere iti va oferi o imagine de ansamblu despre ceea ce urmeaza sa faci, deoarece contine informatii legate de identitatea brandului, de strategiile de marketing adoptate, de buget, precum si alte detalii importante, care tin de analiza competiei.

Citeste si:
Finanțarea start-up-urilor: cele mai bune opțiuni pentru afacerea...
Finanțarea start-up-urilor:...

5. Obtine finantare
Daca ai un plan de business, poti porni in lupta pentru cucerirea..finantarii! Printre cele mai populare metode de finantare pentru afaceri se numara creditele bancare dedicate, precum si modalitatile alternative, care iti ofera posibilitatea de a obtine subventionari de la organismele de stat. Totodata, poti aplica la diverse programe care ofera finantare pentru start-up-uri. Orice varianta ai alege, nu porni la drum fara te asiguri ca ai suficienti bani pentru a pune in aplicare aspectele prevazute in planul de afaceri.

6. Stabileste contextul legal
Acum ca ai suma necesara pentru a porni business-ul, poti incepe demersurile legale pentru infiintarea firmei si pentru asigurarea echipamentelor necesare. Detaliile conteaza daca nu vrei sa ai probleme cu legea, asa ca asigura-te ca investesti in aceasta directie. In plus, tine cont ca echipamentele fiscale precum sunt modelele de case de marcat cu jurnal electronic, sistemele POS sau alte gadgeturi moderne de acest tip iti ofera si alte avantaje, nu doar pe cele de ordin legal.

Citeste si:
Patru paşi importanţi pentru o calitate mai bună a vieţii
Patru paşi importanţi pentru...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.