Vrei să obții un machiaj luminos și natural? Iată cum trebuie să-ți pregătești tenul pentru a ajunge la un astfel de rezultat.

După cum probabil știi, tenul are nevoie de o pregătire temeinică înainte de a-l machia. Cu cât pielea este mai bine curățată și hidratată, cu atât machiajul va fi mai reușit și va arăta mai bine. Așadar, indiferent că te pregătești de o noapte în oraș sau pur și simplu de o zi la birou, există câteva reguli simple pe care trebuie să le urmezi în pregătirea tenului pentru machiaj.

Pasul 1: curățarea tenului

Primul pas în orice rutină de îngrijire a pielii este curățarea. Dacă vrei ca machiajul tău să arate cât mai bine, mai întâi trebui să-l cureți. Acest lucru este important, deoarece ajută la îndepărtarea impurităților, a excesului de sebum sau a machiajului. Alege un produs de curățare care să se potrivească tenului tău și, cu mișcări ușoare, circulare, aplică produsul pe piele. Clătește bine cu apă călduță; de evitat temperaturile extreme (apă prea rece sau prea fierbinte) și tapotează fața cu un prosop moale sau cu un șervețel de hârtie de unică folosință.

Pasul 2: exfolierea

După curățarea feței, următorul pas este exfolierea. Aceasta este importantă pentru că ajută la îndepărtarea oricăror celule moarte ale pielii care pot face ca machiajul să nu arate natural. Fundamental este să alegi unul care să se potrivească tipului tău de piele.

În cazul în care ai pielea sensibilă, poți opta pentru un exfoliant blând, care să nu agreseze tenul. Dacă pielea ta este grasă, poți alege un scrub fata, care va acționa ceva mai puternic. Foarte important de reținut este faptul că exfolianții nu se folosesc zilnic, ci doar de 2-3 ori pe săptămână pentru a nu irita pielea. Acest pas al exfolierii este valabil inclusiv pentru buze.

Pasul 3: aplicarea serului

Acest pas este necesar deoarece ajută la menținerea hidratării și la îmbunătățirea aspectului general al pielii. Serurile conțin ingrediente mai puternice, astfel încât impactul asupra pielii este mai intens. Pentru efectele anti-îmbătrânire, serurile cu vitamina C sunt o opțiune potrivită, deoarece acest ingredient stimulează producția de colagen și elastină, împrospătând pielea și reducând aspectul liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, sunt excelente și serurile cu acid hialuronic, deoarece oferă o extra hidratare. Serurile se aplică direct pe fața curată și se masează ușor cu degetele.

Citeste si:
Rutina suedeză de lifting facial îți va schimba complet aspectul...
Rutina suedeză de lifting...

Pasul 4: hidratarea tenului

Un pas extrem de important în pregătirea tenului, dar și în rutina de îngrijire este hidratarea. Poți opta pentru o cremă care să conțină acid hialuronic sau glicerină, în funcție de tipul de ten pe care-l ai. Vara, este indicat să alegi o cremă hidratantă mai lejeră, iar toamna și iarna una ceva mai grasă. Crema hidratantă se masează ușor, până când este complet absorbită.

Pasul 5: aplicarea cremei de protecție solară

Un pas peste care nu ar trebui niciodată să sari este aplicarea cremei de protecție solară. Aceasta protejează pielea împotriva radiațiilor solare, în special împotriva razelor UVB și UVA. De asemenea, previne îmbătrânirea, hiperpigmentarea și deshidratarea pielii. Aplicarea cremei de protecție solară este recomandată pe tot parcursul anului, nu doar vara, și este indicată o cremă cu SPF 30 sau 50.

Citeste si:
Tendințele verii în machiaj: naturaleţe şi expresivitate
Tendințele verii în machiaj:...

Pasul 6: folosește un primer

Un ultim pas înainte de machiaj este aplicarea primerului. Acesta completeaza baza de machiaj și o face să reziste mai mult timp. Alege un primer care să se potrivească cu fondul de ten și care să-ți satisfacă nevoile. Există acum pe piață primer pentru extra hidratare, pentru acoperirea porilor sau pentru matifierea tenului. De asemenea, există primer și pentru ochi și buze.

Iată, așadar, cât de importantă este pregătirea tenului pentru obținerea unui machiaj reușit. Fiecare pas enumerat contribuie la un rezultat spectaculos.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iulie 2023 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.