Ce se întâmplă cu bateriile mașinilor electrice după ce acestea au ajuns la finalul vieții? Răspunsul pe care ni-l oferă Renault este simplu: sunt reciclate și reutilizate. În acest articol vom detalia modul în care marca franceză își propune să recicleze acumulatori pentru un viitor neutru în emisii de carbon.

În urmă cu un deceniu, ideea de a avea o mașină complet electrică era una foarte curajoasă. Și asta din câteva motive: autonomia mică, lipsa stațiilor de încărcare și, poate cel mai important, lipsa unor service-uri și centre specializate pentru asemenea mașini. Zece ani mai târziu, mașinile electrice au devenit o obișnuință pe șoselele din lume, în special în marile orașe.

Tehnologia mașinilor electrice a avansat extrem de rapid în ultimii 10 ani, iar ritmul de dezvoltare pentru aceste vehicule continuă să crească. Un lucru necesar, mai ales că, din 2035, Uniunea Europeană își propune să permită numai comercializarea de mașini noi care sunt electrice sau pe bază de hidrogen. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2023 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.