Proiectul privind plafonarea tarifelor RCA ar trebui să ajungă azi pe masa Guvernului, apoi să fie adoptat de Executiv, după două amânări. Prețurile RCA vor exploda, avertizează senatorul PNL Florin Cîțu.

Guvernul încearcă din nou plafonarea tarifelor RCA: urmează să aprobe proiectul, azi, după două amânări

Măsura va fi decisă prin aprobarea proiectului de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie, conform Agerpres.

Nota de fundamentare arată că, prin proiect se propune „îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către ASF în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”.

„Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023”, se precizează în document.

Florin Cîțu: „Prețurile RCA vor exploda”

Senatorul PNL Florin Cîțu a reacționat, miercuri, pe Facebook, susținând că prețurile RCA vor exploda, o mare parte dintre companii vor renunța să mai vândă asigurări și o companie sau două vor ieși de pe piața din România.

„Efecte pe termen scurt ale plafonării preţului pentru RCA (din punctul meu de vedere cea mai proastă soluţie pentru această piaţă). În momentul în care statul elimină acest plafon (eu sper că îl elimină cândva), preţurile RCA VOR EXPLODA”, a scris senatorul PNL.

Citeste si:
Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie începând de azi....
Tarifele RCA, plafonate la...

„O companie sau două vor ieși de pe piața din România”, a completat el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2023 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.