ASF: Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023
După ce săptămâna trecută ASF a transmis că vrea plafonare RCA la nivelul din martie 2022, acum vine cu propunerea de plafonare RCA la nivelul din februarie 2023, după cum au vrut asiguratorii.
Tarifele RCA vor fi plafonate la nivelul prețurilor practicate de asigurători pe data de 28 februarie 2023, după ce ASF a spus că firmele de asigurare nu și-ar fi permis să vândă la nivelul din martie 2022. Acum, proiectul merge de la ASF către Ministerul de Finanțe și este foarte posibil să fie adoptat în ședința de Guvern de miercuri.
„Perioada de un an este retroactivă. Nu ar putea funcţiona în practică aşa cum ne-am fi dorit. Am ales o dată anterioară tarifelor de referinţă publicate de curând. Primele medii practicate de societăţile de asigurări în luna februarie sunt mai mici decât tarifele de referinţă”, a transmis Valentin Ionescu, director ASF.
Adică vom plăti mai puțin, în medie, cu 12% decât acum. Dar tarifele însă sunt mult mai mari față de anul trecut. De exemplu, un conducător auto cu vârsta sub 30 de ani, cu o mașină cu un motor cuprins între 1.8 și 2 litri, plătea în 2022, în medie, 1.853 de lei. Acum a ajuns la un preț de 2.595 lei. Un altul, cu vârsta între 41 și 50 de ani plătea pentru un autovehicul de până în 1.6 litri 956 de lei, iar în 2023 achită 1.265 de lei.
Șoferii loviți în trafic de cei cu asigurare RCA Euroins, lungă așteptare până își vor primi banii înapoi
Cererile de despăgubire în urma insolvenței Euroins curg. Mii se șoferi s-au îndreptat către Fondul de Garantare, în speranța că vor primi banii pentru a-și repara mașinile, după ce au fost implicați într-un accident rutier. Însă vor avea de așteptat mult până se va întâmpla asta.
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au în portbagaj aceste...

Fondul nu a terminat de făcut nici măcar plățile în cazul falimentelor Carpatica și Astra, de acum 7 ani. În prezent, în conturile instituției mai sunt aproape 200 de milioane de lei, bani insuficienți pentru a acoperi paguba Euroins.
„Fondul de Garantare a fost constituit să aibă bani. Are resursele necesare pe care poate să le abordeze, astfel încât să aibă bani să plătească toate despăgubirile pentru cei care sunt păgubiţi”, Nicu Marcu, președinte ASF.
„Ţinând cont că în momentul ăsta cei care au avut dosare de daună pe City Insurance încă nu şi-au primit toţi banii, cei care depun acum probabil că ar avea de aşteptat un an, un an jumate”, Sergiu Costache, expert asigurări.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Revolut majorează limita pentru creditul de nevoi personale la 200.000 de lei
Sursa: futurebanking.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Marcel Boloș: O nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile de alimente și mese calde
Sursa: wall-street.ro