Curăță instalația de aer condiționat
Un pachet de curățare, ionizare, verificare și încărcare cu freon a instalației de aer condiționat este benefică pentru sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Altfel, cu toate că nu este același lucru, poți încerca și tu tot felul de soluții existente în comerț, sub formă de spray sau spumă, pentru curățarea și reîmprospătarea gurilor de ventilație. Nu uita de schimbarea filtrului de aer și habitaclu.
Totodată, poate este timpul să asculți un pic și mișcarea de rotație a ventilatorului sau să cureți radiatorul de intemperiile acumulate de-a lungul kilometrilor parcurși. Dacă observi probleme de funcționare a instalației de aer condiționat, în cel mai neplăcut caz va fi necesar să achiziționezi piese auto dedicate mașinii tale, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui specialist. Principalele defecțiuni comune se leagă de compresor, termostat sau alți senzori, dar poate fi vorba și de o simplă scurgere a freonului sau lipsa acestuia, caz în care AC-ul nu transmite aer rece la interior.

Folosește un parasolar de parbriz
Pe lângă faptul că un parasolar de parbriz protejează bordul autoturismului, care, de exemplu, poate crăpa în timp, mai estompează și pătrunderea căldurii la interior. În plus, eviți situația când nu poți pune mâna pe volanul fierbinte al mașinii. Ai în vedere lungimea și lățimea parbrizului, iar dacă sistemul de ventuze nu este pe placul tău, poziționează-l direct pe bord.
Dacă stai la casă și ai un garaj disponibil, utilizează-l pentru protejarea mașinii de temperaturile fierbinți care îți pot afecta nu numai bordul mașinii, ci și anumite componente exterioare din plastic sau starea anvelopelor. În caz contrar, mai poți avea în vedere acoperirea ei cu o husă compatibilă cu dimensiunile ei.
Carmen de la Sălciua și iubitul ei, pe punctul de a-și pierde viața...

Verifică lamela ștergătoarelor
Vara nu înseamnă doar caniculă, ci și ploi abundente care pot veni pe neașteptate pe traseu. Din când în când, vezi care este starea ștergătoarelor. Este posibil ca lamela acestora să se crape în bătaia îndelungată a soarelui, iar asta înseamnă vizibilitate redusă în caz de acționare a lor pe timp de ploaie. Mai mult decât atât, te poți alege și cu niște urme neplăcute pe parbriz.
Controlează presiunea în anvelope
Vremea, respectiv variațiile de temperatură, sunt factori principali care afectează nivelul de presiune în anvelope. Dacă nu ai un senzor de presiune în pneuri, care te avertizează când aceasta scade, mai treci pe la o vulcanizare pentru o scurtă verificare și, eventual, reglare.
Cum alegi o mașină potrivită, în funcție de dotări, atunci când...

O anvelopă cu o presiune scăzută poate uza prematur cauciucul, contribuie la creșterea consumului de combustibil sau poate pune probleme legate de aderența pe șosea.
Ai grijă la confortul interior
Înainte să pleci la orice drum și să pornești aerul condiționat, deschide geamurile sau ușile mașinii pentru a aerisi habitaclul. Dacă ai un sistem de climatizare, lasă modul „Auto” să-și facă treaba așa cum știe mai bine, pentru a te bucura în cel mai scurt timp de confort termic în mașină.
Folosește ochelarii de soare sau parasolarul interior în condiții incomode de vizibilitate din cauza razelor de soare puternice. Totodată, te mai poți gândi la aplicarea unor folii auto omologate pentru lunetă și geamurile laterale de la ușile din spate ale mașinii tale. Acestea pot fi utile și dacă ai copii.
Dorian Popa și-a cumpărat mașina visurilor sale. Bolidul de lux...

Acum, că toate lucrurile sunt puse la punct, bucură-te de un drum confortabil spre destinația ta. Nu uita, trebuie să faci ceva și pentru tine: hidratează-te cât mai bine!
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Sneaker Industry: cum transformi pasiunea într-o industrie pentru împătimiți
Sursa: start-up.ro
-
Fiecare dintre noi suntem la volanul propriei vieți!
Sursa: garbo.ro
-
Simtel Team construiește centrale fotovoltaice pentru un nou client
Sursa: green.start-up.ro
-
România, pe primul loc în topul producătorilor de nuci din UE
Sursa: retail.ro
-
Revolut lansează Pay Later. Va ajunge și în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Testul darurilor sacre: Ce cadou iti va oferi Universul?
Sursa: kudika.ro
-
Oamenii din Deltă, nevoiți să plătească de până la 4 ori mai mult pentru...
Sursa: wall-street.ro