Când pleci la drum lung cu mașina, este necesar să îți iei toate măsurile de precauție și să te pregătești corespunzător, ca să te asiguri că vei ajunge cu bine la destinație. Deci, pe lângă automobil, care trebuie să fie la parametri optimi, atunci când urmează să conduci ore bune, ține cont de anumite aspecte foarte importante. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta pe tot parcursul călătoriei. 

 

Ai nevoie de un somn odihnitor

În primul rând, odihna joacă un rol foarte important atunci când urmează să faci o lungă călătorie cu mașina. De aceea, ca să te asiguri că reflexele tale la volan funcționează la parametri optimi și că starea ta de spirit va fi una bună, în seara premergătoare traseului, asigură-te că ai parte de un somn odihnitor, de cel puțin șapte ore, așa cum recomandă specialiștii. Nu îți dorești să te cuprindă oboseala și să ațipești la volan, iar din această cauză să fii implicat într-un accident care îți poate pune viața în pericol. Pe de altă parte, dacă pe timpul călătoriei simți că ești obosit, oricât te-ai fi odihnit, trage pe dreapta și trage un pui de somn, ca să îți încarci bateriile.

Asigură-te că mașina e în stare perfectă de funcționare

Fie că ieși la o mică plimbare prin oraș, fie că ai de parcurs un drum lung, mașina ta trebuie să fie în stare perfectă de funcționare și să dea randamentul maxim pe șosele, ca să rămâi în siguranță. Mergi la un service auto specializat, pentru o diagnoză completă a automobilului. Astfel, mecanicii auto îți vor spune dacă vehiculul este gata să parcurgă sute de kilometri.

De asemenea, nu uita să îți iei măsurile de precauție necesare. Pe drum pot apărea tot felul de incidente, precum un furt, de aceea instalează-ți o camera auto cu ajutorul căreia să înregistrezi fiecare moment de pe traseu și să ai dovezile necesare pentru a fi despăgubit. În plus, nu uita să ai toate polițele de asigurare la zi, precum cea obligatorie RCA, ori cea facultativă CASCO.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Ia cu tine lucruri esențiale

Nu uita să ai la tine anumite obiecte esențiale, care să îți faciliteze călătoria. De exemplu, nu trebuie să îți lipsească trusa de prim ajutor, roata de rezervă sau cricul. În plus, o să îți prindă bine și un suport auto de telefon, o baterie externă, ca să îl ai tot timpul încărcat, dar și o cască cu Bluetooth, cu ajutorul căreia să preiei apelurile, ca să te concentrezi asupra drumului și să nu îți iei mâinile de pe volan.

În plus, nu uita să îți echipezi mașina cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante, dacă circuli în sezonul rece, când pe drum se așterne zăpada sau se formează poleiul. Așadar, ia cu tine și o racletă, plus o lopată și un sac cu sare sau nisip. Pe de altă parte, ia cu tine și apă, ca să te hidratezi, dar și alimente, precum fructe sau batoane energizante. De asemenea, o să îți prindă bine și o lanternă și o trusă cu scule.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

De asemenea, pe lângă aceste detalii, trebuie să mai iei în considerare și alte sfaturi utile. Mai precis, verifică condițiile meteo înainte să pleci la drum. Vezi dacă o să fie soare, dacă o să plouă sau dacă o să ai parte de ceață pe carosabil. Astfel, vei ști cam în cât timp vei ajunge la destinație și cum să adaptezi viteza în funcție de vreme. De asemenea, dacă nu cunoști traseul sau dacă nu ai experiență când vine vorba de călătorii de genul acesta, ideal ar fi să mai iei cu tine un șofer experimentat, care să te ajute cu sfaturi prețioase sau care să conducă în locul tău pe anumite porțiuni ale traseului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.