Auto 4 Iunie 2021 13:43 de Alexandra Chivu

Există un milion de lucruri care ar putea să meargă greșit, însă nimic nu este foarte grav dacă te ocupi din timp și ești confortabil să investești timp și bani în întreținerea mașinii tale. În schimb, te vei putea bucura de ea în siguranță și vei putea face multe drumuri spre destinațiile dorite. Întreținerea unei mașini presupune o listă întreagă de operațiuni periodice pe care trebuie să le ai în vedere. Probabil că ai deja un mecanic care se ocupă de mașina ta și care te ține la curent cu următoarele revizii și reparații pe care trebuie să le faci.

Ideal ar fi să optezi pentru un service specializat pe o anumită marcă, pentru a beneficia de cele mai bune servicii. Astfel, dacă ai nevoie să apelezi la un service pentru masinile Ford şi automobilul tău este mai vechi de 4 ani sau este deja ieşit din garanţie, poți beneficia de serviciul Motorcraft, asigurat de tehnicieni Ford la un preţ atractiv, ce include reparaţii uzuale cu piese originale şi o pre-verificare I.T.P. gratuită.

În plus, un astfel de service îți oferă acces la aplicația FordPass, care te conectează cu mașina ta oriunde s-ar afla şi îţi permite să controlezi automobilul de la distanţă, să păstrezi toate informaţiile importante într-un singur loc şi să obţii o programare la service direct de pe telefon. Poate cel mai interesant şi util aspect este serviciul Video Check, cu ajutorul căruia vei putea comunica în timp real cu mecanicul care îți repară mașina. Acesta te va ține la curent cu intervențiile care trebuiesc făcute, va filma mașina în zonele în care lucrează și îți va cere acordul pentru orice operațiune.

Dacă ești curios care sunt cele mai solicitate intervenții și reparații la un service auto, poți găsi în continuare o scurtă selecție.

Schimbul de ulei

Este de departe cel mai des întâlnit serviciu solicitat la service-urile auto. Motivul este faptul că uleiul este poate cel mai important aspect al întreținerii auto. Pe lângă schimbul periodic obligatoriu, uleiul trebuie verificat pentru ca motorul să nu rămână uscat. Componentele interne care formează motorul au nevoie de ungere constantă pentru a funcționa fără probleme. În caz contrar, piesele se vor uza, se vor supra încălzi și vor suferi daune.

Înlocuirea filtrului de aer

De fiecare dată când pornești motorul, mașina începe procesul de ardere sub capotă. Asta înseamnă că aspiră oxigen, iar filtrele împiedică murdăria, praful sau particulele de polen să ajungă în motor. Dacă filtrul se murdărește prea tare, acesta va bloca pătrunderea unei cantități suficiente de aer la motor, împiedicând mașina să funcționeze la parametrii maximi. Din acest motiv este importantă inspectarea periodică și înlocuirea filtrului de aer.

Citeste si:
Administraţia Prezidenţială: Președintele Iohannis consideră...
Administraţia Prezidenţială:...

Frâna

Pentru ca drumurile cu mașina să nu devină un pericol pentru toți participanții la trafic, este necesară înlocuirea frânelor atunci când sunt uzate. Ca regulă generală frânele trebuiesc inlocuite la aproximativ 30.000 de km. Cu toate acestea numărul de km poate varia în funcție de stilul de condus, de condițiile de trafic dar și de calitatea plăcuțelor și a discurilor de frână montate pe mașină.

Bujii

Orice mașină are nevoie de 3 componente pentru a putea începe procesul de ardere internă: combustibil, oxigen și căldură. Bujiile sunt cele care dau viață motorului, asigurând energia electrică pentru arderea combustibilului. Atunci când bujiile nu funcționează, performanțele mașinii încep să scadă, nu mai accelerează cum trebuie iar consumul de combustibil crește.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Echilibrarea roților și reglarea presiunii

Este o altă operațiune care ajută la obținerea unor performanțe maxime ale mașinii precum și asigurarea conducerii în condiții de siguranță în trafic. Fără anvelope bine echilibrate și cu o presiune adecvată, vei pierde viteza și controlul mașinii, iar frânarea va fi mult întârziată. Un mecanic bun poate face un scurt instructaj astfel încât orice probleme legate de anvelope să fie depistate la timp pentru a se interveni cat mai rapid. Ideal este ca orice problemă să poată fi prevenită, deoarece asta va economisi timp și bani și va putea evita orice neplăceri care pot apărea în trafic.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.