Seful Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, ne-a acordat un interviu in care a avut amabilitatea de a aborda atat probleme mai delicate, cum ar fi situatia lui Dorinel Munteanu, cat si subiecte care tin de activitatea antrenorilor din fotbalul romanesc.

Redactor: In calitatea dvs. de director al Scolii de Antrenori, cum comentati situatia in care a ajuns Dorinel Munteanu?
Mircea Radulescu: Consider ca divortul sau a fost misterios: a plecat cand nimeni nu se asepta, a lasat un stil de joc, performante. CFR Cluj incepea sa arate ca o echipa care putea sa concureze echipele din Bucuresti si cu sanse de a juca in cupele europene. Eu sunt convins ca nu se cunoaste totul referitor la ce s-a intamplat acolo. Nu pot sa spun mai multe, pentru ca nu am date, dar asta e senzatia mea.

Red.: Ati discutat cu Dorinel?
M.R. : Am vorbit si cu Dorinel. Chiar azi (ieri, n. red.) m-a sunat si el mi-a confirmat ca sunt multe lucruri pe care nu mi le poate spune, deocamdata. Intr-o discutie serioasa intre antrenor si patron se pot spune multe lucruri de care ambele parti sa nu fie interesate sa devina publice. Trebuie sa vedem si care sunt argumentele lui Dorinel si asta numai dupa ce comisia abilitata va merge pana la capat.

Red.: Veti face parte dintr-una din comisiile care vor analiza cazul?
M.R.: Eu n-am treaba cu chestiile astea. Eu sunt pe partea tehnica a lucrurilor. Va dau aceasta declaratie pentru ca eu cunosc ce se intampla cu un antrenor. Imi trec si mie multe lucruri pe la ureche, dar eu nu pot influenta treaba asta, pentru ca sunt organ tehnic, eu nu ma ocup cu chichitele unor contracte. E un conflict in plan financiar.

Red.:Aveti incredere in noul val de antrenori tineri?
M.R.: Este o continuare a ceea ce se intampla de cativa ani: o schimbare de generatie, o intinerire a corpului de tehnicieni, iar marea majoritate provine din numele grele ale fostilor fotbalisti profesionisti si personal mi-am manifestat increderea deplina in ei. La noul curs Pro, din decembrie s-au inscris: Vladoiu, Stoica, Stelea, Neagoe, Panduru, Viorel Moldovan, Mateut, Ion Viorel, Galca, Belodedici... Vreau sa va spun ca am mare incredere in ei, chiar daca nu toti vor reusi. Se va crea insa o concurenta mai larga.

Red.: Credeti ca au evoluat antrenori precum Dan Petrescu, Lacatus sau Panduru?
M.R.: Categoric. Sunt progrese mari de tot, la toti, atat in sensul maturizarii lor, dar si in sensul adaptarii lor la specificul fotbalului romanesc, care este legat de societatea romaneasca - aici erau ei deficitari.

Red.: Antrenorii straini?
M.R.: Nu au confirmat decat cei care s-au adaptat specificului fotbalistilor romani. Gianini ii punea pe cei de la FC Arges sa joace ca in Italia, sa se apere. Jucatorilor romani trebuie sa le dai mingea.

Red.: Domnul Bergodi?
M.R.: Mie imi place. E un tip echilibrat, modest, nu iese in fata ca sa faca show, cum au facut altii. O singura chestie si la el: sa-i mai lase pe jucatori sa mai si atace. Sa stiti totusi ca noi aveam nevoie de experienta unor antrenori italieni, desi ni s-ar potrivi mai bine tehnicieni francezi si spanioli, insa francezii sunt mai aproape de noi.

Red.: Antrenorii din ligile inferioare?
M.R.: Sunt cativa antrenori care fac o figura frumoasa: Brasoveanu, de la Dunarea Galati, care are tot ce-i trebuie, inclusiv personalitate, Marian Pana, Serbanica, de la Dunarea Giurgiu, Nanu, care face o treaba foarte buna la Campina, unde sunt conditii modeste, Cristi Popovici, Ion Viorel la Buzau, Falub, Rotariu, Carstea, care se lupta pentru promovare, Gabor, de la Corvinul, Dan Manaila, la Minerul Lupeni, care este un profesionist extraordinar. Asta fara sa fiu sigur ca i-am citat pe toti care merita.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.