La doi ani de la tragica disparitie a handbalistului roman, procesul inca se desfasasoara in Ungaria, principalul acuzat sustinandu-si in continuare nevinovatia.



Componentul nationalei Romaniei si al formatiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, in dimineata zilei de 8 februarie 2009, intr-o discoteca din orasul unde juca, in altercatie fiind implicati si alti doi coechipieri, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic.

Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata. Marian Cozma facuse parte din lotul Romaniei, care a participat la Campionatul Mondial din Croatia, si debutase in prima reprezentativa in anul 2002, potrivit MEDIAFAX.

Din cercetarile efectuate la Veszprem, reiese faptul ca handbalistul sarbatorea, alaturi de alti componenti ai echipei ungare MKB Veszprem, ziua de nastere a copilului unuia dintre colegi, la o discoteca din localitate. In jurul orei 03.00, intre sportivi si clientii localului, de etnie rroma, a avut loc un conflict verbal care a degenerat. In urma altercatiei, sportivul roman Marian Cozma a decedat, dupa ce a fost injunghiat in inima, iar doi colegi ai sai au fost raniti grav, fiind internati in spital.

La un an de la tragedie, s-a anuntat numele primei persoane acuzate oficial de crima: Raffael Sandor
. De asemenea, in cazul uciderii fostului handbalist al nationalei Romaniei au mai fost acuzati Nemeth Gyozo si Sztojka Ivan pentru complicitate la omor si lovituri cauzatoare de moarte.

Mii de suporteri si-au luat ramas bun de la Marian Cozma

Disparitia sportivului a fost comemorata atat in tara, cat si in strainatate, prin momente de reculegere, tricouri retrase sau marsuri ale tacerii. De asemenea, sala de sport a scolii din sectorul 2 Bucuresti, unde Cozma a invatat, a fost numita dupa numele sportivului, la fel si Centrul National Olimpic de Excelenta masculin de la Sighisoara.

In Ungaria si in Romania au fost organizate mai multe mitinguri si concerte in memoria lui Marian Cozma, toate avand ca mesaj combaterea violentei
. De asemenea, suporterii echipei Veszprem au strans fonduri pentru realizarea unui monument in amintirea fostului handbalist. Bustul din bronz, amplasat in fata Veszprem Arena, a fost dezvelit la un an de la disparitia handbalistului de primarul Janos Debreczenyi si alti conducatori sportivi. Monumentul este din granit, are 2,5 metri inaltime si a fost realizat de sculptorul Mihaly Gabor.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.