Politia ungara a dezvaluit rezultatul anchetei privind injunghierea mortala a handbalistului roman Marian Cozma. Cine este ucigasul?

Pogány Péter, seful Serviciului de Criminalistica al politiei din Veszprém, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Raffael Sándor l-a injunghiat pe hanbalist, in fata localului Patriota din Veszprém, relateaza NewsIn.

Raffael Sando, Sztojka Ivan, care a participat la agresiunea asupra lui Cozma si Nemeth Gyõzõ, cel care l-a injunghiat pe croatul Ivan Pesic in rinichi si l-a lovit in cap pe sarbul Zarkó Sesum, sunt in stare de arest preventiv si acuzati de coautorat la infractiune de omor, respectiv vatamare corporala grava, cu punerea vietii in pericol si vatamare corporala grava cu producere de handicap fizic permanent.

  • Pivotul echipei ungare Veszprem, Marian Cozma, a murit dupa ce a fost injunghiat in inima
Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre colegi. La un moment dat, s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de la o masa alaturata, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti.

Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor. In urma acestui inicident, au fost arestate cinci persoane. Raffael Sandor si Nemeth Gyozo au fost retinuti de Politia din Austria la 9 februarie, la o zi dupa uciderea lui Cozma, in timp ce incercau sa patrunda in Italia.

In acelasi caz au mai fost retinuti P. Gabor si B. Csaba, in timp ce Ivan Sztojka s-a predat dupa ce fusese dat in urmarire. Din declaratiile martorilor, cel care l-a injunghiat pe Marian Cozma a fost Raffael Sandor.

  • Marian Cozma a fost "luat in vizor" de agresori inca de la intrarea in local
Concluziile prezentate, joi, de Inspectoratul Principal de Politie din Veszprém in cazul uciderii lui Marian Cozma arata ca handbalistul roman a fost "luat in vizor" de catre agresorii sai imediat dupa ce acestia au intrat in local, transmite NewsIn.

Agresorii au ajuns in clubul Patriota dupa ce au participat la o petrecere de zi de nastere in localitatea Enying. Tot grupul s-a facut remarcat inca din primul moment, manifestand un comportament provocator, sustine politia. Politistii mai spun ca grupul de agresori “l-a luat in vizor” pe Cozma inca de la intrarea in local, in timp ce tanarul dansa cu prietena lui.

Pogány Péter, seful Serviciului de Criminalistica al politiei din Veszprém, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa de joi, ca cei trei handbalisti ai ehipei ungare MKB Veszprém, Ivan Pesic, Zarko Sesum si Uros Vilovski, au actionat pe tot parcusul altercatiei in legitima aparare, iar grupul de agresori, format din Raffael Sándor, Nemeth Győző si Sztojka Iván, a avut inca de la sosirea in clubul Patriota o atitudine provocatoare, se precizeaza intr-un articol al site-ului televiziunii ungare de stat Duna TV.

Primul care l-a atacat pe Cozma a fost Nemeth Győző, in momentul in care handbalistul roman era cu spatele la el, Nemeth fiind imediat sprijinit in agresiune de Raffael Sándor, Sztojka Iván si un anume P. Gabor.In timpul acestei altercatii, Raffael l-a injunghiat in rinichi pe roman.

În momentul in care Cozma a ajuns in fata localului, Raffael Sándor, Sztojka Iván si Nemeth Győző l-au atacat din nou, si, in decurs de 15 secunde, Raffael i-a aplicat lovitura cauzatoare de moarte. Nemeth l-a injunghiat in rinichi pe Ivan Pesic, iar pe Zarko Sesum l-a lovit “cu toata puterea” in fata.
Raffael Sándor, Nemeth Győző si P. Gábor au plecat dupa aceea la Budapesta. Raffael Sándor, care a fost lovit in cap cu o sticla inca de la inceputul altercatiei cu handbalistii, in clubul Patriota, a fost tratat la un spital privat din capitala ungara, unde a dat informatii false privind identitatea sa, dupa care, alaturi de A. László si concubinele acestora, a plecat spre Austria, ei fiind retinuti de politisti inainte de Graz, pe autostrada.

Raffael Sándor si Nemeth Győző sunt urmariti penal pentru coautorat la infractiunea de omor, respectiv vatamare corporala grava cu punerea vietii in pericol si vatamare corporala grava cu producere de handicap fizic permanent.

Politia din Veszprém a precizat, joi, ca 27 de persoane din cercul agresorilor au fost acuzate de distrugere si tulburarea ordinii publice, iar unele dintre acestea sunt suspectate si de inselaciune, conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, fals in acte si marturie mincinoasa.

În dosarul privind uciderea lui Marian Cozma au fost audiate peste 700 de persoane, au fost organizate 53 de confruntari, 57 de audieri la fata locului si 416 prezentari de dovezi spre recunostere. Dosarul contine parerile a 60 de specialisti si 347 de probe, iar costul intregii investigatii se ridica la 68 de milioane de forinti, adica circa 248.000 de euro.

Politia din Veszprém a mai anuntat ca dosarul de cercetare va ajunge la un procuror cel mai probabil la inceputul lunii martie, cu propunere de trimitere in judecata. Toti suspectii principali sunt in arest preventiv.

O statuie va fi ridicata in memoria handbalistulu Marian Cozma, in orasul Veszprém, in parcul din fata noii arene sportive. Statuia de bronz va fi dezvelita pe 6 februarie si ii reprezinta pe Cozma in timp ce arunca o minge spre poarta. La ceremonia de dezvelire sunt asteptati tatal lui Marian, Petre Cozma, si cele doua surori ale handbalistului omorat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.