Sute de suporteri s-au strans duminica, in piata centrala din Veszprem unde au participat la marsul tacerii in memoria handbalistului roman Marian Cozma, care a fost ucis aici in urma cu o saptamana.

La intrarea in piata centrala a fost afisata imaginea lui Marian Cozma, sub care era scris: "Nu te vom uita niciodata". Suporterii s-au adunat intre orele 12:00-13:00 iar punctul final al marsului a fost arena din Veszprem. Pe drum suporterii s-au oprit langa Statuia Libertatii, aproape de locul unde s-a petrecut crima. Marsul in tacere al oamenilor a fost supravegheat de politie, informeaza NewsIn.

Acest mars a avut loc inaintea meciului dintre MKB Veszprem si Ademar Leon, ora 16:15, in Liga Campionilor. Tricoul purtat de Marian Cozma la echipa ungara, cu numarul 8, a fost retras si este afisat in sala in care se va disputa partida.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noapte, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rroma, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti.

Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani si a activat la echipele Dinamo si MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a castigat titlul de campion in 2005, iar cu gruparea maghiara a cucerit titlul de doua ori in 2007, 2008. In palmaresul romanul mai este Cupa Cupelor castigata in 2008 cu formatia ungara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.