Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud are loc, in premiera pentru aceasta competitie, in doua reprize.

  • Prima ceremonie a avut loc aseara pe stadionul Orlando din Johannesburg

Ceremoniile care preced startul Cupei Mondiale din Africa de Sud au inceput, aseara, la Soweto, cu un concert sustinut de artisti de renume, printre care Shakira, Black Eyed Peas si Alicia Keys, si vor continua astazi, cu o festivitate surpriza.

Astfel, Africa de Sud este gata pentru inceputul celei de-a nouasprezecea editii a Campionatului Mondial de Fotbal, eveniment care are loc pentru prima data in istorie pe continentul african, comenteaza BBC News.

In cadrul concertului de aseara Shakira a cantat pentru prima oara imnul oficial al CM 2010, This Time for Africa (Waka Waka), alaturi de trupa sud-africana Freshlyground.

Primii artisti de anvergura care au intrat pe scena au fost membrii Black Eyed Peas, care au cantat fragmente din cele mai cunoscute piese ale lor si au incheiat recitalul cu "I Got A Feeling", melodie pe care in scena au intrat 40 de dansatori care au incins atmosfera si au indemnat publicul la dans.

Cantaretul columbian Juanes si-a inceput recitalul cu celebra sa melodie "La Camisa Negra" iar Alicia Keys a incantat numerosul public de pe stadionul Orlando din Soweto, interpretand mai multe melodii celebre din repertoriul sau, alaturi de trupa Blackjacks.

Pe scena au mai urcat duo-ul Amadou&Mariam, din Mali, fostul international sud-african Lucas Radebe, care a tinut un discurs in care s-a declarat mandru de faptul ca tara sa organizeaza o competitie de asemenea anvergura, interpreta Angelique Kidjo, din Benin, si multi artisti de pe continentul african.

Una dintre surprizele serii a fost prezenta pe scena amplasata la stadionul Orlando din Soweto a fostei glorii a fotbalului german si mondial, Frank Beckenbauer, care a tinut un scurt discurs prin care a invitat pe toata lumea prezenta in Africa de Sud sa se bucure de jocul de fotbal pe perioada Cupei Mondiale.

Citeste si:
Cum alegi ținuta potrivită pentru ceremonia de botez
Cum alegi ținuta potrivită...

Fostul international nigerian Jay Jay Okocha si fotbalistul Andy Cole au urcat si ei pe scena, pentru a-l prezenta pe artistul Kn'aan, care a interpretat melodia "Wavin' Flag", cantecul tematic oficial al Cupei Mondiale. In momentul interpretarii piesei, pe scena de pe stadionul Orlando au intrat toti artistii care au participat la concertul care ridica cortina inaintea Cupei Mondiale.

Patrick Vieira, campion mondial cu Franta in 1998, a luat si el cuvantul pe stadionul din Orlando.

Seara s-a incheiat cu prezentarea trofeului si un fabulos foc de artificii.

  • A doua parte a festivitatii de deschidere a Cupei Mondiale va avea loc astazi, la Johannesburg, inaintea meciului inaugural dintre Africa de Sud si Mexic, programat la ora 17.00.

Spectacolul va fi o surpriza pentru toata lumea, FIFA si organizatorii refuzand sa dezvaluie ce au pregatit. Singurele date cunoscute sunt faptul ca spectacolul va fi asigurat de 2.000 de artisti si va fi condus de muzicianul sud-african Lebo M, producatorul comediei muzicale de succes "Regele Leu".
Citeste si:
Eva Kaili a fost demisă din funcția de vicepreședintă a...
Eva Kaili a fost demisă din...

De asemenea, mai este cunoscut faptul ca la festivitatea de vineri isi va face aparitia si primul presedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela.

Biletele la ceremonia de deschidere, care au avut preturi intre 45 si 113 euro, s-au vandut in totalitate, potrivit NewsIn.


Altfel, la casele de pariuri, favorita sa castige editia de anul acesta a Campionatului Mondial de Fotbal este Spania, urmata de Brazilia, Argentina si Anglia.

Ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal

Programul CM 2010


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.