Eurodeputata Eva Kaili a fost demisă din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European, după ce a fost acuzată într-un caz de presupusă corupţie legat de Qatar, gazda Campionatului Mondial de Fotbal 2022, împreună cu alte persoane.

Eva Kaili a fost demisă din funcția de vicepreședintă a Parlamentului European

Eurodeputata Eva Kaili a fost demisă din funcție cu 625 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri. Marți, eurodeputaţii reuniţi în sesiunea plenară la Strasbourg au demis-o din funcția de vicepreședinte a Parlamentului European. Potrivit legii, un vicepreședinte al Parlamentului European poate fi demis din funcție cu aprobarea a două treimi dintre eurodeputați. Eva Kaili a fost arestată vineri seara și a negat că ar fi primit mită din partea Qatarului.

„Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar”, a declarat în presa din Grecia avocatul Michalis Dimitrakopoulos.

De asemenea, avocatul a refuzat să confirme sau să infirme dacă au fost găsiți bani la adresa de domiciliu a femeii.

„E confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi”, a răspuns el.

Cine mai este implicat în acest caz alături de Eva Kaili

Eva Kaili în vârstă de 44 de ani este eurodeputată din 2014. Aceasta este învinuită că ar fi fost plătită de Qatar pentru a apăra interesele emiratului care organizează în acest an Campionatul Mondial de Fotbal.

Alături de Kaili mai sunt învinuite și alte 3 persoane, printre care și iubitul eurodeputatei. Tot în această anchetă a fost inclus și tatăl său, care a fost reţinut vineri și eliberat la scurt timp.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a denunţat acest caz, afirmând că este un „atac” contra democraţiei. Doha a negat că ar fi implicată în acest act de corupție, respingând și toate acuzațiile care fac referire la modalitățile ilegale prin care a obținut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.