Vezi scenariile publicatiei New York Times.

In timp ce Campionatul Mondial isi deschide portile vineri printr-o ceremonie ce se anunta de exceptie, gazduind primul meci ce se va disputa intre Africa de Sud si Mexic, doua tari "plutesc" deasupra celor 32 de participante: Spania si Brazilia.

"Da, Africa este gazda.Da Asia se dezvolta. Si, da, mai este si Argentina, cu o multime de jucatori puternici, talentata Danemarca si mereu increzatoarea Anglie, dar jucator cu jucator, performanta cu performanta, echipele Spaniei si Braziliei par a fi cele mai bune. Pentru ambele ar fi dezamagitor daca ar pleca acasa fara o victorie la finalul acestui maraton de 64 de jocuri, ce va dura pana pe 11 iulie", scrie publicatia citata.

Spania, care nu a castigat niciodata o Cupa Mondiala, a furat startul in fata Braziliei, de cinci ori castigatoare a trofeului. Nu numai ca spaniolii sunt cazati intr-un oras universitar in dealurile din nord, in timp ce Brazilia se antreneaza la un liceu aflat in suburbiile Johannesburgului, ci si vorbesc si gandesc frumusetea jocului, creativitatea individuala si fair play-ul, caracteristici ce apartineau in trecut Braziliei.

Intre timp, Brazilia bate in retragere fata de spiritul dat acestui sport inca din 1958 de unicul si inegalabilul Pele. Acum sustin ca a castiga, indiferent de mijloace, este adevarata virtute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.