Oamenii raspund prin stres la diferiti stimuli fizici, mintali sau emotionali. Afla care sunt cele mai la indemana remedii pentru a-i veni de hac!
Uneori putin stres in vietile noastre poate scoate la suprafata ce e mai bun in noi, dar daca tensiunea este prea mare sau dureaza prea mult putem sa ne pierdem capacitatea de a-i face fata si chiar sa ne imbolnavim. Toti avem nevoie de metode eficiente pentru a aborda stresul inevitabil.

Potrivit Healty, provocarea stresului poate fi incitanta, stimulatoare sau datatoare de energie. Unele persoane au nevoie de un stres continuu, dar majoritatea considera ca ii pot face fata doar un timp limitat, aparand apoi probleme fizice sau stari de disperare. Nivelul hormonilor de stres scade in mod normal dupa ce trece stresul si va puteti relaxa. Nivelul hormonilor poate ramane crescut daca stresul continua ori revine frecvent sau daca obisnuiti sa reactionati la stres, oricat ar fi el de mic, cu o stare de disperare. Cercetarile indica faptul ca 75 % din boli sunt legate de stres.

Printre bolile legate de stres se numara hipertensiunea, atacul de cord, accidentul cerebral, depresia, anxietatea, sindromul de oboseala cronica, sindromul de colon iritabil si alte probleme digestive, obezitatea, migrena si problemele respiratorii.

A te simti mereu stresat perturba si sistemul imunitar, marind posibilitatea aparitiei infectiilor, a cancerului si a bolilor autoimune, in care sistemul imunitar se intoarce impotriva celulelor propriului corp. Fumtaul, mancatul in exces si alte dependente obisnuite sunt adesea legate de stres.

  • Metode preventive
Nu este totdeauna posibil sa preveniti evenimentele care produc stres, dar puteti sa va modificati reactia la stimuli. Aflati strategiile de control al stresului,asa incat data viitoare cand va simtiti stresat sa puteti alege una adecvata. Astfel nivelul hormonilor de stres va scadea, ajutandu-va sa faceti fata la orice eveniment. Reactia la stres va este influentata de multi factori: daca sunteti primul sau al doilea nascut, cel mai mic dintre frati sau singur la parinti, apoi varsta, sexul, educatia, personalitatea si sanatatea.
  • Tratament
Masuri generale: Prima etapa a controlului stresului este sa observati ce sau cine va face sa va simtiti stresat si cum reactionati. A doua etapa este sa reduceti stresul. Al treilea element este sa folositi strategii pentru a va ajuta sa reactionati la presiuni intr-un mod constructiv.
Citeste si:
Tratamentul anginei pectorale: opțiuni medicamentoase și proceduri
Tratamentul anginei...

Dieta: In perioadele de stres corpul consuma nutrientii mai repede ca de obicei, ceea ce poate duce la deficiente si, in consecinta, la scaderea imunitatii, daca nutrientii nu sunt inlocuiti prin mancare sau prin suplimente.

Click aici pentru a descoperi alte metode de eliminare a stresului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.