Capitala Romaniei este, miercuri, gazda a doua evenimente importante organizate de principalele formatiuni politice ale tarii, PDL si USL.

[UPDATE] Cancelarul german Angela Merkel a sosit in Romania pentru a participa la Congresul Partidului Popular European



[UPDATE] Sosirea tuturor simpatizantilor USL la evenimentul de lansare a candidatilor creaza probleme mari pentru traficul din zona Arenei Nationale. Se estimeaza ca numarul total al autobuzelor care transporta membrii USL se apropie de 1200.


In cadrul unei manifestatii organizate pe Arena Nationala intre orele 18 si 20, Uniunea Social Liberala va anunta numele tuturor celor 456 de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Liderii USL estimeaza ca aproximativ 80.000 de oameni vor fi prezenti pentru a sarbatori prezentarea candidatilor.

Cel de-al doilea eveniment major de miercuri este Congresul Partidului Popular European. Bucuresti este gazda evenimentului la care iau parte politicieni de marca precum cancelarul german Angela Merkel, presedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar si presedintele Traian Basescu.

Victor Ponta nu a pierdut ocazia sa-l acuze pe presedinte ca incalca legea daca participa la o intrunire a unui partid politic. Crin Antonescu insa a fost mai diplomat de atat, constient probabil ca si el s-ar face acuzat de acelasi lucru din moment ce in perioada in care a fost presedinte interimar a participat la mai multe mitinguri politice.

Antonescu: Salut reuniunea PPE. Bucurestiul este capitala politica a Europei

MRU: Basescu nu incalca in niciun fel Constitutia daca participa la Congresul PPE

Miercuri sunt prevazute interventii ale cancelarului german Merkel, ale presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, al presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, a actualului lider al PPE, Wilfried Martens, a liderului grupului PPE de la Parlamentul European Joseph Daul, precum si cea a presedintelui Traian Basescu si presedintelui PDL, Vasile Blaga.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Miercuri dimineata este programat un seminar comun al PPE impreuna cu grupul parlamentar din Parlamentul European, in a carei sesiune de deschidere vor lua cuvantul Martens si Daul, precum si Vasile Blaga si liderul UDMR, Hunor Kelemen, dar si Theodor Stolojan, liderul delegatiei de europarlamentari PDL.

Congresul PPE de la Bucuresti a fost anuntat in urma cu aproape o luna. La scurt timp dupa anunt, liderii USL au decis ca lansarea candidatilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie sa se desfasoare pe Arena Nationala, concomitent cu congresul PPE.

Bineinteles, "coincidenta" a atras neplacerea unor personaltiati din randul PDL, printre care si Vasile Blaga.

Cert este ca cele doua evenimente vor da astazi traficul peste cap in Capitala. Bucurestenii trebuie sa stranga din dinti si sa suporte o desfasurare de forte politice care pana la urma, nu ii afecteaza direct in niciun fel.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.