Congresul statutar al Partidului Popular European (PPE) va avea loc in octombrie 2012, la Bucuresti, dupa ce forurile de conducere ale formatiunii au aprobat acest lucru la inceputul saptamanii, in cadrul manifestarii urmand sa fie schimbat si programul politic, neschimbat din 1992.

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat, miercuri, presei, la Bruxelles, ca PPE a ales Romania ca loc de desfasurare a Congresului in urma unei competitii in care s-au inscris Cipru, Malta si Austria.

"PPE a luat decizia la inceputul acestei saptamani, cu unanimitate de voturi, de a se organiza viitorul Congres la Bucuresti. Va fi un Congres in luna decembrie a acestui an la Marsilia, unul electoral pentru ca in Franta vor avea loc alegeri anul viitor, iar in octombrie 2012 va avea loc la Bucuresti un Congres statutar, adica vor avea loc alegeri, probabil pentru presedinte, si va fi modificat programul politic al PPE, care a fost elaborat in 1992, la Atena, si a ramas neschimbat de atunci. Romania a concurat pentru organizarea Congresului cu Cipru, Malta si Austria", a spus Winkler.

Textul de baza al acestui program este in curs de elaborare, urmand sa fie retrimis partidelor membre pentru depunerea de amendamente, transmite MEDIAFAX.

Winkler a spus ca in Romania se afla la guvernare o coalitie de partide membre ale PPE care functioneaza bine, "ceea ce este o situatie destul de rara in Europa".

El a mai afirmat ca PPE a aprobat si organizarea unei universitati de vara la Bucuresti, care se va desfasura intre 22 si 24 septembrie, la Palatul Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.